• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: "Evropska uvertira" u Humskoj

Derbi meč 4. kola igra se u Humskoj: Partizan - Borac. Vojvodina u Jagodini, Banat bi da "poseče" Javor. Zvezda u nedelju na Banovom brdu.

 SL: "Evropska uvertira" u Humskoj Izvor: MONDO

Jedina dva srpska fudbalska kluba koja su opstala u evropskom takmičenju, Partizan i Borac iz Čačka, odigraće u subotu u Beogradu derbi 4. kola Superlige Srbije, što će im biti i odlična provera pred utakmice protiv rumunskog Poli Temišvara, odnosno holandskog Ajaksa.

Partizan će, svakako, gledati da pobedom nad Borcem očuva dobru atmosferu pred gostovanje u Rumuniji. Trener Slaviša Jokanović moći će da računa i na reprezentativce Zorana Tošića, Ivana Obradovića (nisu igrali protiv Francuske u sredu u Parizu), kao i na mlade Adema Ljajića i Ljubomira Fejsu.

Prošle sezone, crno-beli su se mučili protiv Borca i pobede su bile minimalne.

Iz Borca su poručili da im je meč sa Partizanom važniji od duela sa Ajaksom. Istina je da Čačani i nemaju šta da izgube u meču sa renomiranim klubom iz Holandije. Povoljan rezultat protiv beogradskih crno-belih dao bi im krila za megdan protiv amsterdamskih "kopljanika".

Fudbaleri Borca imaće i priliku da se priviknu na teren stadiona Partizana, kao i na večernji ambijent igranja utakmice, s obzirom na to da će Ajaks dočekati upravo u Humskoj pod svetlom semafora.

Hit dosadašnjeg prvenstva, ekipa Javora iz Ivanjice, koja je u prethodnom kolu doprinela uručivanju otkaza Zemanu u Zvezdi, gostuje u Zrenjaninu. Banat će tako biti u prilici da pokuša da prekine neverovatan niz Javora od čak 40 utakmica bez poraza (računajući i prošlosezonsko takmičenje u Prvoj ligi Srbije).

Javor je igrao nerešeno sa Radom, zatim dobio Vojvodinu, potom i Zvezdu, ali njegovi igrači i dalje ističu da je cilj – opstanak u Superligi, bez obzira na sadašnju drugu poziciju na tabeli.

U Jagodini se očekuje još jedan fudbalski praznik. Dolazi Vojvodina, koja ima velike ambicije u novoj sezoni, i koja je u međuvremenu pojačala napadački red Draganom Mrđom. Dušan Tadić je u mladoj reprezentaciji pokazao da je u sjajnoj formi i ako bude raspoložen, uz još neke pojedince, ekipa Dragoljuba Bekvalca mogla bi da očekuje povoljan rezultat.

Sa druge strane, "ćurani" su na krilima istorijske pobede u Superligi (savladali Rad na Banjici 1:0) i sasvim je sigurno da će želeti i da pred domaćim navijačima skinu cvetove "lalama".

Utakmica Napredak – OFK Beograd imala je predigru, jer su igrači kruševačke ekipe, umesto da se pripremaju za dolazak "romantičara", štrajkovali! To bi mogla da bude povoljna okolnost po jedan od najmlađih timova u ligi – OFK Beograd - da se iz Kruševca vrati sa dobrim rezultatom.

Pauza u prvenstvu zbog reprezentativnih utakmica, došla je kao dar sa neba poslednjeplasiranom timu Superlige - Crvenoj zvezdi. Posle očajnog starta u prvenstvu (za sada bez postignutog gola!), crveno-beli su promenili trenera, a u 4. kolu imaće težak ispit na Banovom brdu, protiv Čukaričkog, koji je prethodnih sezona bio neugodan rival.

Promena na mestu trenera, u ovom slučaju dolazak Čedomira Janevskog i odlazak Zdenjeka Zemana, obično ima pozitivnu šok-terapiju na igrače, ali ne treba zaboraviti da na klupi Čukaričkog sedi iskusni lisac Dragoslav Stepanović.

Uz to, Čukarički u svojim redovima ima "pola Partizana", odnosno sedam,osam fudbalera koji su nekada nosili dres crno-belih iz Humske (među njima najpoznatiji Albert Nađ i Nebojša Marinković), pa će sigurno imati veliki motiv da Crvenoj zvezdi oduzmu još koji bod.

Interesantno je da su Čukarički i Crvena zvezda pomerili meč sa subote na nedelju, uz obrazloženje da reprezentativci "oba tima imaju igrače u nacionalnim selekcijama"(!).

Čukarički ima jednog reprezentativca (Milan Vilotić igra za mlade), a Crvena zvezda nekolicinu – Nenada Milijaša (A tim), Vladimir Bogdanović i Nikola Petković (mladi), kao i Igor Burzanović (crnogorska reprezentacija). Milijaš nije igrao za Srbiju protiv Francuske u sredu u Parizu, a ni Burzanović nije ulazio u igru protiv Republike Irske u Podgorici.

Drugi klubovi koji takođe imaju reprezentativce nisu tražili odlaganje ili pomeranje utakmica.

PAROVI 4. kola:

Subota, 13. septembar:

Jagodina - Vojvodina (16.30)
Banat - Javor (16.30)
Hajduk - Rad (16.30)
Napredak - OFK Beograd (16.30)
Partizan - Borac (19h)

Nedelja:
Čukarički - Crvena zvezda (16.30)


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC