• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Liverpulu derbi, tuga Robinja

Liverpul konačno savladao Mančester junajted, Čelsi pobedio Siti i Robinja, Arsenal deklasirao Blekburn. Hal slavio u Njukaslu.

 PREMIJER: Liverpulu derbi, tuga Robinja Izvor: MONDO

Loš dan za mančesterske klubove u 4. kolu Premijer lige. Najpre je Liverpul konalno pobedio Mančester junajted posle mnogo godina posta, da bi Čelsi trijumfalno protutnjao Mančesterom, pobedivši Siti 3:1.

Brazilac Robinjo imao je priliku da igra protiv svog nesuđenog tima, a početak meča za njega je bio iz snova. Igrao se 13. minut, Brazilac je odlično izveo slobodan udarac i 1:0 za ludnicu na stadionu Sitija.

Ali, preostali deo utakmice pokazao je da vlasnici Sitija moraju da ulože još dosta novca u renovianje tima, pre svega u odbrani. Videlo se to samo tri minuta posle vodećeg gola, kada je odbrana Sitija očajno intervenisala a Karvaljo je poravnao na 1:1.

Engleski komentatori su u najavi ovog meča istakli da je ovo verovatno utakmica sa najvećim brojem fudbalera čiji je maternji jezik portugalski - po trojica na svakoj strani.

Sjajni Frenk Lampard je u 53. minutu doveo Čelsi u vođstvo, a u 69. minutu Nikolas Anjelka, na pas Deka, povećava na 3:1.

Poslednjih 13 minuta meča Čelsi je igrao bez Džona Terija koji je dobio direktan crveni karton zbog grubog prekršaja, što znači da on neće moći da igra u velikom derbiju protiv Mančester junajteda narednog vikenda.

Mančester junajted je u derbiju četvrtog kola položio oružje na prepunom “Enfildu” (2:1) koji punih sedam sezona nije proslavio pobedu nad “crvenim đavolima”.

Post Rafaela Benitesa trajao je nešto kraće - četiri godine, tačnije otkako je španski trener preuzeo tim sa Mersisajda. Veliko slavlje najtrofejnijem engleskom klubu donio je rezervesta Rajan Babel u 77. minutu i to samo pet minuta po ulasku u igru!

Ekipa Aleksa Fergusona prva je povela u 3. minutu pogotkom Karlosa Teveza, a izjednačio je autogolom Ves Braun u 26. minutu. Poseban kuriozitet za ovaj pogodak je činjenica da je ovo prvi gol Liverpula na svom terenu protiv Mančestera u poslednjih sedam godina.

Gosti su od starta derbija krenuli odlučnije i preko Berbatova imali priliku da povedu, ali je loptu rukom izbacio defanzivac Redsa. Međutim, sudija Hauard Veb pokazao je samo da se igra nastavi.

Bugarin, koji je na samom isteku letnjeg prelaznog roka stigao iz Totenhema za 36 miliona funti, već je u sledećem napadu odlično povukao loptu po desnom krilu i na tacni poslužio Teveza, koji sa petnaestak metara neumoljivo pogađa gol Pepea Reine.

Penal su desetak minuta kasnije reklamirali i domaći igrači, nakon što je Dirk Kujt u ruku pogodio Vesa Brauna, ali je arbitar odmahnuo rukom.

I onda pomalo bizarno izjednačenje… Ćabi Alonso je iz očaja uputio udarac sa skoro 30 metara, a na odbijenu loptu su krenuli Van der Sar, Braun i Kujt. Holandski golman je bio najbrži, ali je pogodio Brauna, od koga se lopta odbila u mrežu - 1:1.

Nastavak utakmice doneo je otvorenu igru sa obe strane, ali do 76. minuta rezultat se nije menjao… Kujt je napravio pola posla. Uspeo je Holanđanin da zadrži jednu gotovo igubljenu loptu i prosledi je zemljaku Babelu, koji je iz prve šalje pod prečku - 2:1.

Istini za volju, Liverpul je u drugom poluvremenu bio mnogo bolji, ređale su se prilike prvenstveno Josija Benajuna i Robija Kina, ali je Van der Sar u nekoliko navrata spasavao mrežu i iskupio se za grešku kod izjednačujućeg gola.

Srpski reprezentativac Nemanja Vidić u samom finišu je izgubio živce zaradivši drugi žuti (crveni) karton zbog udaranja Ćabija Alonsa.

Arsenal je deklasirao Blekburn u gostima, a Emanuel Adebajor je "upisao" het-trik.

Najveće iznenađenje napravio je novi premijerligaš Hal, koji je iskoristio nestabilnu situaciju u Njukaslu i slavio na "Sen Džejms parku".

Portsmut je na svom stadionu u drugom poluvremenu uspeo da preokrene rezultat protiv Midlzbroa. Čak pet golova je viđeno u duelu VBA i Vest Hema...

REZULTATI 4. kola:

Subota:
Liverpul - Mančester junajted 2:1
/Braun autogol 26, Babel 77 - Tevez 3/

Blekburn - Arsenal 0:4
(Van Persi 8, Adebajor 45, penal 81,90)

Fulam - Bolton 2:1
(Gera 15, Zamora 41 - Dejvis 81)

Njukasl - Hal 1:2
(Ćisko 82 - King penal 34, 55)

Portsmut - Midlsbro 2:1
(Defo 59, 86 - Mido 24)

Vest Bromvič Albion - Vest Hem 3:2
(Morison 3, Bednar penal 37, Brunt 83 - Nobl 29, Nil35)

Vigan - Sanderlend 1:1
(Zaki 78 - Brambl autogol 15)

Mančester siti - Čelsi 1:3
/Robinjo 13' - Karvaljo 16', Lampard 53', Anjelka 69'/

Nedelja:
Stouk - Everton

Ponedeljak:

Totenhem - Aston Vila

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC