• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Harmonija u Humskoj: Žuka bez kazne

Posle razgovora sa direktorom Tomićem, Brazilac prošao bez kazne. Partizan bi ulaskom u Ligu UEFA zaradio fiksno do 1,8 miliona evra.

 Harmonija u Humskoj: Žuka bez kazne Izvor: MONDO

Harmoničnu atmosferu u Humskoj 1 narušio je ispad Brazilca Žuke, koji je prošle nedelje javno izrazio nezadovoljstvo statusom u klubu.

Brazilac se žalio što ga Partizan nije pustio u Keln, a nije hteo da mu revidira ugovor i poveća primanja...

Reagovao je direktor Ivan Tomić odgovorivši da je Žukin menadžer tražio previše za ovdašnje uslove i da bi time Brazilac postao najplaćeniji igrač u istoriji.

I na kraju, umesto frke, u Humskoj 1 je opet zavladala idila. Strasti su se stišale, a Žuka nije ni kažnjen posle razgovora sa Tomićem.

To je potvrdio i vršilac dužnosti predsednika kluba, Dragan Đurić.

"Problem sa Žukom ne postoji. Takve nesugalsice se dešavaju u svakom klubu i nisu ništa neobično, a sportski direktor Ivan Tomić je rešio to pitanje", rekao je Đurić.

Koliko će Đurić ostati v.d. predsednika još je neizvesno. Očekivalo se da će Izborna Skupšina biti u decembru kad se završi prvi deo sezone, ali on tvrdi da će izbor biti prolongiran za redovnu Skupštinu.

"Nema potrebe da se žuri sa izborom novog predsednika, potpuno je nebitno da li ću to biti ja ili neko drugi. Sednica Skupštine kluba će biti održana u februaru 2010. godine i tada će biti izabrani novi klupski organi", nastavio je Đurić.

Vršilac dužnosti predsednika preneo je i detalje sa poslednje sednice Upravnog odbora, održane u subotu.

"Letos smo dali dva miliona evra za pojačanja, planiramo da oslobodimo još dva igrača iz prvog tima. Već razmišljamo o januarskom prelaznom roku i sportski direktor Ivan Tomić bi u naredna dva meseca trebalo da potpiše predugovore sa nekoliko igrača".

Ukoliko uđu u Ligu UEFA, igrači Partizana dobiće po 13 hiljada evra (po tri za prolazak Intera i po 10 ako prođu Temišvar), ali i po 15 hiljada evra što je polovina od predviđene premije za plasman u Ligu šampiona.

Uprava je odlučila da tako nagradi fudbalere za trud.

"Za plasman u Ligu UEFA, klub će fiksno zaraditi između 1,6 i 1,8 miliona evra. Pored toga, tu su zarade od TV prenosa i prodaje ulaznica, ali to zavisi od atraktivnosti protivnika", zaključio je Dragan Đurić.

On je dodao je da se uštede vrše i smanjenjem broja profesionalaca, jer sada Partizan ima 40 igrača pod ugovorom (imao ih 50), da su ugašeno pet-šest kćerki firmi i da je još toliko u postupku i da će ostati smao dve-tri profitabilne...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC