• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP UEFA: Čačani "videli zvezde" protiv Ajaksa

Slavni Ajaks u Humskoj ulici pobedio Borac rezultatom 4:1, tako da će revanš susret na Amsterdam areni predstavljati puku formalnost.

 KUP UEFA: Čačani "videli zvezde" protiv Ajaksa Izvor: MONDO

Plasman u prvo kolo Kupa UEFA krajnji je domet ekipe čačanskog Borca, za bolje od toga ipak je potrebno mnogo više - umeća, novca, iskustva...

Ajaks je u četvrtak u Humskoj ulici trijumfovao rezultatom 4:1 (2:0), tako da će revanš susret za dve nedelje na Amsterdam areni predstavljati puku formalnost.

Strelci za "kopljanike" bili su Miralem Sulejmani, Luis Suarez i Klas Jan Huntelar (dva puta), a počasni gol za Borac dao je Dragan Milovanović početkom drugog poluvremena. Da na golu nije bilo Branka Grahovca, poraz bi svakako bio ubedljiviji.


Ajaksu ne cvetaju ruže u prvenstvu Holandije, a mnogo toga škripi još od leta 2007. godine, kada su klub napustili Vesli Snajder i Rajan Babel. Ipak, popularni "kopljanici" imaju odličnu omladinsku školu i dobre skaute širom sveta, tako da u svakom trenutku mogu da računaju na grupu talentovanih i perspektivnih fudbalera.

Gosti su poveli u 13. minutu, kada su na najbolji način iskoristili grešku Nebojše Prtenjaka. Osvojenu loptu pretvorili su u brzu akciju po desnom boku, Suarez je centrirao, a Miralem Sulejmani se spetljao, ali je sa tri metra ipak uspeo da gurne loptu preko crte.

U 36. minutu bilo je 0:2, ovog puta je Sulejmani bio asistent, a Suarez strelac. Boban Stojanović je posle neuspelog pokušaja da šutira "makazicama" ostao da leži na ivici Ajaksovog kaznenog prostora, a gostujući fudbaleri krenuli su u kontru i ne osvrćući se na to.

Srpski reprezentativac uposlio je Suareza na desnoj strani, a ovaj je lob udarcem sa 11-12 metara u stilu Pelea matirao prilično visokog Grahovca.

Do pogotka Sulejmanija, koji je ponikao upravo na stadionu na kojem je utakmica odigrana, Čačani su počeli meč solidno, bez respekta i u dva navrata blago zapretili Martinu Stekelenburgu.

Ipak, pošto su prvi put kapitulirali, lako su postali plen boljeg protivnika. Donekle ih je spasio Grahovac, koji je u 17. minutu nadmudrio Huntelara u situaciji "jedan na jedan", a u 27. minutu zaustavio i šut Suareza, pošto je ovaj "izlomio" gotovo kompletnu odbranu Borca.

Minut kasnije Sulejmani je za desetak centimetara promašio desni ugao, da bi Grahovac pred sam kraj poluvremena paradom sprečio Suareza da se još jednom upiše u strelce. Vešti napadač bio je sam ispred golmana Borca...

Međutim, srpski predstavnik je posle 15 minuta odmora krenuo daleko angažovanije i hrabrije, za šta je nagrađen golom u 50. minutu.

Prtenjak je dugo driblao Van der Viela na levom krilu, na kraju je uspeo da uputi centaršut na drugu stativu, gde je loptu prihvatio Lazović. Talentovani igrač dao je pas u sredinu do Milovanovića, koji je sa dva metra glavom "zakucao" fudbal u mrežu Ajaksa - 1:2!

Nošene bodrenjem navijača, popularne "zebre" kao da su dobile krila. Odjednom su se gosti našli u "mišjoj rupi", ali izjednačenja ipak nije bilo.

Ubedljivo najbolju šansu imao je Prtenjak u 63. minutu. Posle solo prodora po levom boku zalomio je ka sredini i sa 18 metara tukao topovski, pod samu prečku. Stekelenburg je izbio loptu u korner i pokazao zašto je holandski golman "broj dva", iza Edvina Van der Sara...


Osam minuta kasnije Huntelar je otklonio sve dileme oko pobednika, a 99,9 odsto i oko učesnika Lige UEFA. Urbi Emanuelson izveo je korner sa leve strane, odbrana Borca reagovala je početnički i omogućila rasnom strelcu holandskog tima da sa linije peterca samo sprovede centaršut u mrežu - 1:3.

Isti igrač potvrdio je klasu i u 86. minutu. Dobio je loptu na 25 metara od gola i bez oklevanja uputio ne prejak, ali neverovatno precizan šut. Pogodio je same rašlje, a Grahovac jedva da je pogledom ispratio let lopte - 1:4!

Na tribinama Partizanovog stadiona do pred sam početak utakmice bilo je prisutno svega dve hiljade ljudi - iznenađujuće slaba poseta, s obzirom na to da je gostovao jedan od najslavnijih klubova "starog kontinenta".

Ipak, Beograđani su (po običaju) pristigli u poslednjem trenutku, tako da je meč posmatralo 5.590 gledalaca.

Grupa ljubitelja fudbala iz Čačka bila je smeštena na zapadnoj tribini, dok su ekstremnije grupe "Mean machine" i "Čete" bile na jugu, ispod semafora. Tridesetak "ajaksovaca" gledalo je meč sa severa, gde je inače prostor predviđen za pristalice gostujućih timova.

BORAC:
Grahovac, Antić, Ignjatović, Dmitrović, Marić, Dragutinović, Lazović, Mugoša (od 46. minuta Kocić), Prtenjak (od 64. Stojčev), Milovanović (od 72. Krnjinac), Stojanović. TRENER: Neško Milovanović

AJAKS:
Stekelenburg, Van der Viel, Oleger, Vermelen, Emanuelson, Fertongen, Sno (od 46. minuta Lindgren), Suarez, Sarpong (od 74. De Jong), Sulejmani (od 79. Leonardo), Huntelar. TRENER: Marko van Basten.

SUDIJA:
Stanislav Sukina (Rusija). ŽUTI KARTONI: Antić, Marić (Borac) - Emanuelson (Ajaks).

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC