• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fabregas: Španci nisu rasisti

Fudbaler Arsenala Sesk Fabregas izjavio je da španski navijači nisu rasisti i kritikovao engleski savez jer je tražio da se meč igra van Madrida.

 Fabregas: Španci nisu rasisti Izvor: MONDO

Englezi su prije nekoliko dana uputili takav zahtjev Fudbalskom savezu Španije, jer su na stadionu Santijago Bernabeu prije četiri godine navijači vrijedjali igrače "ostrvskog" tima na rasnoj osnovi.

Utakmica izmedju Španije i Engleske igraće se 11. februara 2009. godine.
"Ne znam da li je rasizam prava riječ. Nisam igrao 2004, ali mi je tadašnji saigrač iz Arsenala Ešli Kol rekao da se nije osjećao prijatno. Ipak, ne mislim da su moji sunarodnici rasisti, to je ekstreman način razmišljanja", rekao je Fabregas za "Dejli
telegraf".

FIFA je poslije utakmice iz 2004. godine kaznila španski savez za 100.000 švajcarskih franaka, pošto je utvrdila da su navijači na rasnoj osnovi vrijedjali Šona Rajta Filipsa, Ešlija Kola, Rija Ferdinanda, Džermejna Defoa i Džermejna Dženasa.

"Te optužbe su malo preuveličane i trebalo bi da ih svedu na pravu mjeru. Navijači su takvi i uvijek će učiniti sve da pruže podršku svoju ekipu", objavio je Fabregas.
Sa druge strane, štoper Engleske Rio Ferdinand izjavio je da mu eventualni povratak u Madrid ne bi predstavljao problem.

"Povratak u Madrid nije problem. Igraćemo gdje god nam savez kaže. Ne može toliko da utiče na nas ono što dolazi sa tribina, iako znamo šta je bilo prošli put u Madridu. Ipak, volio bih da se ne ponove uvrede na račun crnih igrača", zaključio je Ferdinand.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC