• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zvezda bi trebalo da postupi kao Rendžers"

Bivši fudbaler Crvene zvezde i Rendžersa Dragan Mladenović smatra da je za posrnule crveno-bijele bolji "Rendžersov scenario", nego ovakvo stanje.

Dragan Mladenović igrao je i za Crvenu zvezdu i za Glazgov Rendžers i to u vrijeme kada su oba kluba sa pravom i ponosom nosila epitet - "najveći i najtrofejniji klub u zemlji".

Međutim, i jedne i druge zadesila je velika muka - uporedo sa sopstvenim posrtanjem, dogodilo se uzdizanje dva najveća rivala Zvezde i Rendžersa - Partizana i Seltika. Danas su po broju osvojenih titula u domaćim šampionatima srpski i škotski velikani potpuno ili skoro izjednačeni.

No... To je manji problem. Veći su finansije.

I Crvena zvezda i Rendžers grcaju u dugovima, s tim da je škotski gigant u rješavanje ovog problema krenuo radikalno, bankrotom i polaskom "iz početka", odnosno pete lige, dok crveno-bijeli iz sezone u sezonu pokušavaju na ovaj ili onaj način da, ako ništa više, onda bar stopiraju dalji rast duga, ali kamate su neumoljive.

U razgovoru za "Naše novine" , Mladenović je otvoreno rekao da je za Crvenu zvezdu bolje da postupi kao Rendžers, nego da stanje ostane ovakvo kakvo je sada.

"Prvo da razjasinim jednu stvar: ne bih nikako volio da Zvezda prođe kao još jedan moj bivši klub, Glazgov Rendžers. Međutim, možda je i to bolje od ovog što se trenutno dešava na Marakani. Sve je ovo postalo preveliko mučenje, degradacija velikog kluba. Ne želim da se navijači budu uvrijeđeni mojim riječima, ali opet moram da pomenem i naglasim: bolje scenario Rendžers, nego aktuelno stanje", kaže Mladenović za "Naše" i dodaje:

"Oni (Škoti, prim. aut) su stvari postavili na zdrave noge. Preskaču rangove i sigurno će za koju godinu ponovo osvajati titule, biti poštovani u Evropi. Rasčistili su stvari. E sad, Zvezdi neće biti od pomoći ako i do toga dođe, a u klubu ostanu ljudi kojima je jedino važno da uzmu 100 ili 200 evra. Protiv toga sam se borio, bio sam zagovornik teze da u Zvezdinu omladinsku školu ne smije da dođu tatini i mamini sinovi ako nemaju kvalitet. Takve devijantne pojave dovele su do ovog što se dešava - da odlaze najtalentovanija djeca".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC