• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski savez nema para za EURO2020

Hrvatski fudbalski savez najvjerovatnije odustaje od kandidature da bude jedan od domaćina Evropskog prvenstva 2020. godine.

Hrvatski fudbalski savez ili nogometni savez (NHS) ne želi da troši na desetine miliona evra (kojih nema) na gradnju novog stadiona, što je preduslov za kandidovanje za kodomaćinstvo Evropskog fudbalskog prvenstva 2020. godine.

To kaže jedan od čelnika HNS Damir Vrbanović, koji smatra da bi to bila pustolovina sa neizvjesnim krajem.

"Ne želimo da ulazimo u neizvjesnu, čak i pustolovnu utakmicu i da se zadužujemo na više desetina miliona evra radi izgradnje novog stadiona, neophodnog za dobijanje domaćinstva, kad je već sada izvjesno da su nam šanse za dobijanje organizacije relativno male", kaže Vrbanović, prenose hrvatski mediji.

On je dodao da hrvatski savez nema podršku tamošnje vlade i da zato ta ideja nije realna.

"Za obnovu ili izgradnju novog stadiona u Zagrebu ili Splitu treba nam stotinak miliona evra, što je enorman iznos i bojim se da će to danas teško neko potpisati ili dati garancije. Bojim se da će nas Euro zaobići", rekao je Vrbanović.

Ipak, nisu svi u Hrvatskoj odustali od ideje koju je plasirao predsjednik UEFA Mišel Platini da Evropsko prvenstvo 2020. godine bude organizovano u više zemalja Evrope.

U Splitu su razočarani takvim stavom nacionalnog saveza i odustajanjem od borbe, pa predlažu da Poljud bude renoviran i da na njemu budu odigrane neke utakmice EURO2020. godine.

Najglasniji u toj ideji je gradonačelnik Splita Ivo Baldasar.

"Šokirala me je izjava izvršnog predsjednika HNS-a Damira Vrbanovića koji je rekao da nema šanse da dobijemo domaćinstvo EP-a. Shvatio sam da HNS i nema namjeru da se kandiduje. Razočaran sam, jer ne žele da se bore, niti bar da pokušaju. Zbog toga će se Split direktno obratiti UEFA. Vidjećemo sa pravnim službama šta da uradimo sa ovakvim ponašanjem vrha HNS", kaže splitski gradonačelnik.

Baldasar opovrgava tvrdnje Vrbanovića da su potrebne na desetine miliona evra, ističučući da je za uređenje gradskog stadiona na Poljudu potrebno nešto više od 10 miliona evra, ali bi time bila riješena infrastrukutra objekta u narednih 25 godina. Istakao je i da Split ima sve druge potrebne infrastrukturne elemente (hoteli, saobraćajne veze, aerodrom...) koji idu u prilog njegovom prijedlogu.

(MONDO:Foto: Guliver/Getty Images/EuroFootball)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC