• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Usvojen Statut, ostaje Radna grupa

Dugo očekivana Skupština FK Borca nije donijela imenovanje novog rukovodstva, ali je usvojen novi Statut kluba, koji je preduslov za novi UO.

Od 25 članova Skupštine banjalučkog kluba u četvrtak u Trofejnu salu Gradskog stadiona je stiglo ukupno 18 i oni su u ozbiljnom maniru raspravljali o budućnosti posrnulog "Velikana iz Platonove".

Poslije rasprave, koju je uglavnom vodio predsjednik Radne grupe Draško Ilić (po utisku većine prisutnih i budući predsjednik Upravnog odbora), doneseno je nekoliko važnih zaključaka.

- Usvojen je novi Statut kluba, koji je napokon usklađen sa postojećim Zakonom o sportu Republike Srpske, ali i Statutima Fudbalskog saveza Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, kao i UEFA i FIFA.

- Radna grupa na čelu s Ilićem, dobila je zadatak da u roku od 30 dana sazove narednu Skupštinu u kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo.

- U sastavu Radne grupe su bivši članovi UO, a potpisnik svih akata je predsjednik u ostavci Srđan Šuput do imenovanja novog predsjednika.

- Predsjednik Radne grupe Draško Ilić može samo saziva i vodi zasjedanje Skupštine.


Borcu evidentno gori pod nogama jer dug Banjalučana iznosi više od 17 miliona KM i svakim danom je sve veći zbog kamata. Svi klupski računi su u blokadi, ali današnjom sjednicom Skupštine se naziru bolji dani za "Velikana iz Platonove".



Draško Ilić, predsjednik Radne grupe je u svom izlaganju članovima Skupštine eksplicitno saopštio šta je u proteklih 30 dana uradila Radna grupa i pojasnio mehanizme početka izlaska crveno-plavih iz katastrofalnog stanja u kojem se našli.

"Do 1. marta Borac će dobiti novu upravu jer je danas stvoren pravni preduslov da taj posao bude završen nakon usvajanja novog Statuta. To smo morali prvo da uradimo jer se stari kosio sa brojim zakonima i to nije bilo u mogućnosti da završimo danas",
rekao je Ilić okupljenim novinarima.

Prema njegovim riječima, prvi zadatak nastavka rada je odblokiranje klupskih računa i isplata igrača i zaposlenih u Borcu.

"Vjerujem da ćemo uspjeti da odblokiramo račune kluba kako bi mogli normalno da funkcionišemo. Od povjerilaca kojima smo dužni dobili smo uvjerenja da će oni povući tužbe i da s njima napravimo reprograme. Međutim, to nas ne oslobađa velikog pritiska zbog samih igrača koji su u teškoj materijalnoj situaciji i koji od nas očekuju neisplaćene lične dohotke. Čim blokade računa budu skinute, riješićemo taj problem odnosno cjelokupan rad u narednom periodu okrenućemo u tom pravcu da riješimo dugovanja igračima, stručnom štabu i zaposlenima u klubu", rekao je Ilić, koji je na skupštinskom izlaganju dodao da će novac biti obezbijeđen od transfera Joce Stokića u Đeđu junajted u Južnoj Koreji.

Ilić je dodao da je zadovoljan što su članovi Skupštine s povjerenjem prihvatili Radnu grupu i njihov način rješavanja problema, u koje će biti uključena i Gradska uprava, a nada se i rukovodstvo Republike Srpske.

"Očekujem kao najvažniji vid podrške vlasti da će Gradski stadion biti trajno dat Borcu na korištenje. Dobili smo saglasnost da će Grad podržati inicijativu za izgradnju dva pomoćna terena kao i da će u finansijsku smislu pomoći sa 336.000 KM"

Na kraju, predsjednik Radne grupe zamolio je "sedmu silu" da "stane uz Borac i da mu ne odmaže u teškim trenucima".

"Molim vas da ne bude prejudiciran izbor novog predsjednika. Takođe mi je žao što je u pojedinim medijima naša posjeta Vojvodini proizvela naslove da će 'Borac biti satelit Novosađana'. Mi kao četvrti najveći srpski klub poslije Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine nećemo i ne možemo biti ničija filijala", podvukao je Ilić, što je za MONDO dan ranije rekao član Radne grupe Darko Ljubojević.

ŠUPUT


Pomenimo i to da predsjednik UO u ostavci Srđan Šuput nije prisustvovao današnjoj Skupštini kluba.

"Da neko ne bi šta ružno pomislio, morao je da ode na važan sastanak u Beograd. Šuput stoji iza svega što smo radili i apsolutno je upućen u kompletan rad i izvještaj Radne grupe", izjavio je predsjednik Skupštine Borca Dragan Veselinović.

(N.Š. /MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC