• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Srpski fudbal u nikad težoj situaciji

Novi predsednik Zajednice superligaša stupio na funkciju. Istakao da nije uplašen, da će insistirati na promjeni zakonske regulative.

Kao što je bilo nagoviješteno, pa najavljeno, Zvezdan Terzić postao je predsjednik Zajednice klubova Superlige.

Promjenom statuta Zajednice, predsjednik Upravnog odbora OFK Beograda preuzeo je krovnu organizaciju domaćeg takmičenja, jednoglasnom odlukom klubova, donedavno duboko podijeljenih.

Kao jedan od najglasnijih kritičara regularnosti takmičenja, naslijedio je svog kolegu iz uprave "romantičara", Dragoljuba Lekića.

"Srpski fudbal ima problema i moramo im ići u susret. Ne plašim se, čovjek sam fudbala, 17 godina rukovodim ozbiljnim fudbalskim klubom, tri i po godine sam rukovodio Fudbalskim savezom Srbije, imam i znanja i energije da vodim ovaj brod", rekao je Terzić po stupanju na funkciju.

Novi predsjednik Zajednice klubova Superlige ocijenio je da se srpski fudbal suočava sa velikim brojem problema.

VIDEO

Zvezdan Terzić zadovoljan je što je na funkciju izabran jednoglasnom odlukom klubova.

"Bolje kad je jednoglasno. Cijepali smo se u posljednjih pola godine i godinu. Dobro je što su sve odluke donesene konsenzusom, aklamacijom. Mnogo problema ima da bismo se cijepali na podjele".

"Srpski fudbal i klubovi nikad nisu bili u težoj situaciji. Najveći problem je nedostatak finansijskih sredstava i naravno da nas čeka pakleno teško proljeće. Nisam optimista da ćemo brzo riješiti te probleme, ali moramo da radimo", dodao je on.

Terzić je podvukao da će se na novoj funkciji potruditi da što prije bude izmijenjena zakonska regulativa kojom se regulišu upravljački odnosi u srpskim klubovima.

"Sigurno ima zainteresovanih investitora koji bi ušli u klubove, ali im moramo omogućiti normalniji zakonsko-pravni ambijent. Mora se riješiti vlasnička struktura klubova. Mora se odrediti čije je šta. Ne samo da bi se omogućio ulazak privatnog kapitala, već i da bi se konačno skinula sumnja sa zakonitosti rada u klubovima. Da se zna ko je gazda", objasnio je Terzić.

Terzić i predsjednik FSS Tomislav Karadžić mjesecima su razmjenjivali teške optužbe. Posljednjih nedjelja su popravili odnos i priznali da su razmirice ostavili za sobom.

"Imam dobru želju da sarađujemo sa FSS. Optimista sam i po tom pitanju", podvukao je Terzić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC