• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je ozbiljno: Rosel se povukao iz Barse!

Predsjednik Barselone odlučio je da se povuče sa te funkcije zbog skandala koji je izbio oko transfera Nejmara.

Fudbalski "Votergejt".

Predsjednik jednog od najvećih klubova svijeta, slavne Barselone, Sandro Rosel, donio je u četvrtak odluku (i to neopozivu) da se povuče sa te pozicije!

Razlog?

Taj što je sudija španskog redovnog suda, Pablo Ruiz, prihvatio da razmotri tužbu koju je protiv Rosela podnio jedan naizgled običan navijač, sa članskom kartom kluba, samim tim i "sosios". Njegovo ime je Đordi Kases i, kada je klupko počelo da se odmotava, dobio je podršku velikog broja njegovih kolega sa pravom glasa na Skupštini kluba, ostalih "sosiosa".

Svi oni prethodnih dana potpisivali su peticiju u namjeri da se u rasvjetljavanju ove afere ide do kraja, a ako se dokaže da je Barselona prekršila FIFA i UEFA pravila prilikom transfera Nejmara iz Santosa, klub bi mogao da bude izbačen iz Lige šampiona na dvije sezone i da mu budu oduzeta 22 boda u Primeri - pored toga što bi Rosel mogao da odgovara pred redovnim sudom za zloupotrebu položaja, mahinacije prilikom poslovanja i utaju poreza.

Rosel je u četvrtak ujutru, dan nakon što su "El Mundo Deportivo" i "Marka" objavili skoro sve pojedinosti oko prelaska Nejmara u Barselonu (kao i to da bi on na kraju mogao da košta klub i cijelih 200 miliona evra), okupio u svojoj rezidenciji sve potpredsjednike kluba i članove Borda.

Na tom sastanku dogovoreno je da se Rosel povuče i da se o tome javnost obavijesti na konferenciji za medije u 18 časova, a da klub do daljeg vodi potpredsjednik Hoze Marija Bartomeu. Inače, Roselov mandat ističe u junu 2016. godine.

On je na čelo Barselone došao pobjedom na izborima 13. juna 2010. godine, kada je naslijedio Đoana Laportu.

Navijač Kases tvrdi je Barselona uveliko platila Nejmara 95 miliona evra, što ga čini najskupljim fudbalerom svijeta svih vremena, dok Rosel i dalje tvrdi da ta suma iznosi 57 miliona evra.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/David Ramos)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC