• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić za MONDO: Novac kroji listu pojačanja

Prelazni rok u Fudbalskom klubu Borac počeo je odlascima, a za sada niko od igrača nije pojačao redove premijerligaša iz Platonove ulice.

Istina, u toku su pregovori sa nekolicinom fudbalera, ali, obzirom da novi Upravni odbor kluba još nije formiran, ne postoji način da se verifikuju eventualni ugovori sa novim igračima, tako da su dolasci i dalje na "čekanju".

Ipak, Usvajanjem novog Statuta kluba, krenulo se sa mrtve tačke.

Sportski direktor Borca Branislav Krunić u razgovoru za MONDO osvrnuo se na zimski prelazni rok.

"Ne želimo da dovodimo igrače koji će nam biti opterećenje. Da bi se ostvario transfer, potrebno je da sagledamo sve aspekte. U velikim smo dugovima i ne želimo da opteretimo klub dodatnim troškovima. Sa druge strane, od nas se očekuje da napravimo dobar rezultat, tako da gledamo na uspostavimo balans kako bi uz što manje novca doveli što kvalitetnije igrače", jasan je Krunić.

U Borcu su zainteresovani za tri igrača koji su jesenas nosili dres bijeljinskog Radnika. U pitanju su Marko Obradović, Matija Katanec i Marko Jevtić.

"Obradović i Katanec su pod ugovorom sa Radnikom i bez dogovora sa timom iz Bijeljine oni ne mogu postati igrači Borca. Trener (Dragan Jović) je izrazio želju da ih vidi u našim redovima, ja sam razgovarao sa Katanecom i on mi je rekao da je pod ugovorom sa Radnikom i da se klub pita o svemu. Ipak, ukoliko uspijemo da se dogovorimo sa Bijeljincima, nije nemoguće da postanu naši članovi", poručio je Krunić.

Nešto drugačija situacija je sa iskusnim defanzivcem Markom Jevtićem (31).

"Jevtić je raskinuo ugovor sa Radnikom, tako da smo već stupili u kontakt sa njim. Obavili smo neke razgovore, ali on ima nekoliko konkretnih ponuda, tako da ništa nismo dogovorili", dodao je sportski direktor Banjalučana.

Banjalučani pregovaraju i sa Bojanom Markovićem oko njegovog eventualnog angažmana.

"Marković očekuje određene ponude iz inostranstva, svakodnevno smo u kontaktu s njim i ukoliko ne prođane inostrani angažman, pokušaćemo da dogovorimo saradnju", rekao je Krunić.

Talentovani golman Slobode iz Mrkonjić Grada, dvadesetogodišnji Nikola Đurić mogao bi da pojača četu sa Gradskog stadiona.

"Naš dosadašnji čuvar mreže Dragan Đorđić izrazio je želju da više ne bude član Borca. Sa njim nismo uspjeli da dogovorimo sporazumni raskid ugovora, ali on više neće biti naš član, obzirom da on to ne želi, a mi ne možemo da ga zadržimo", rekao je Krunić i dodao:

"Stoga smo riješili da dovedemo rezervnog golmana, a odluka je pala na Nikolu Đurića. Odlučili smo se da naš drugi čuvar mreže bude iz Banjaluke ili okoline, kako bismo smanjili troškove. Takođe, želimo da pružimo šansu našoj omladini, a obzirom da u omladinskom pogonu nemamo tako kvalitetnog golmana, odlučili smo se za njega. Ipak, još nismo potpisali ugovor sa Đurićem, obzirom da još nije formiran Upravni odbor i nema ko da verifikuje taj ugovor", objasnio je nekadašnji fudbaler Borca i Leotara.

Napadač Rajko Leković iz Igala i veznjak Filip Jarić iz First Viene nalaze se na pripremama sa crveno-plavima.

"Oni već nekoliko dana treniraju i njihov status biće poznat nakon utakmice sa Kozarom, koja se igra u subotu na stadionu Naprijeda", poručio je Krunić i naglasio da je Borac trenutno u razgovoru sa još nekolicinom potencijalnih pojačanja.

Banjalučani su do sada ostali bez prvog strijelca Joce Stokića, Borisa Raspudića, Ognjena Petrovića, Milana Sapardića i već pomenutog Dragana Đorđića.

Nakon prvog dijela sezone Borac zauzima peto mjesto, a na proljećnoj premijeri ugostiće Mladost iz Velike Obarske.

ĐELMIĆ

Situacija sa Ognjenom Đelmićem je komplikovana. On je od Uprave kluba dobio usmenu dozvolu da zakasni na pripreme. Kada je taj rok istekao, iz kluba su poručili da će ga suspendovati jer se nije odazvao na vrijeme.

"Obzirom da klub ima još pola godine ugovorom sa Đelmićem, a on ne želi da ga produži, mi smo pronašli kompromisno rješenje. Ponudili smo mu da do 20. januara pokuša da nađe inostrani angažman, a ukoliko se to ne desi, da se priključi ekipi, kako bi na vrijeme uspio da se spremi za drugi dio sezone".

"Kako to obično biva kada ste na probi u nekom klubu, to se odužilo. Đelmić nije uspio da riješi svoje obaveze do 20. januara. Javio nam se nakon što je čuo da će protiv njega biti pokrenut postupak, kako to nalaže Disciplinski pravilnik kluba, da igrač, ukoliko ne ispunjava svoje obaveze, snosi određene posljedice. Rekao nam je da će znati svoj status do petka, 24. januara i mi smo to prihvatili. Uglavnom, sutra bi njegov status trebao biti poznat", istakao je Krunić i dodao da je Đelmić na probi u jednom od klubova iz Kazahstana.

(N. Šatara, B. Jakovljević - MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC