• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Baloteli jači od publike i Avramova

Navijači Kaljarija cijeli meč vrijeđali napadača Milana, a srpski golman ga dodatno nervirao sjajnim odbranama.

U finišu većine mečeva 21. kola Serije A činilo se da će Srbi imati uspješan dan, međutim, na kraju se radovao samo Nikola Maksimović. Prije njega i Adem Ljajić koji je sa Romom savladao Veronu.

Maksimovićev Torino je na svom terenu bio bolji od Atalante 1:0, golom Alesija Ćerćija iz penala u 60. minutu, a nekadašnji štoper Crvene zvezde odigrao je cijeli meč.

Djelovalo je da će istim rezultatom biti završen i duel Sampdorije i Bolonje, ali je ekipa doskorašnjeg (možda i budućeg) selektora Srbije, Siniše Mihajlovića, osvojila samo bod zbog jedanaesterca u 90. minutu.

Precizan sa bijele tačke bio je Alesandro Diamanti, a prethodno je za Đenovljane pogodio sjajni Manolo Gabiadini (62. minut).

Najviše uzbuđenja viđeno je u susretu Kaljarija i Milana, pošto su gosti u posljednja tri minuta meča uspjeli da preokrenu sa dva gola i Sardiniju napuste sa tri boda.

Kaljari je vodio od 28. minuta sjajnim pogotkom Marka Saua poslije "lažnjaka" kojim je prevario Boneru i Ameliju.

Vlada Avramov je od veći dio utakmice odlično branio i čuvao prednost domaćem timu, ali je u 87. minutu bio nemoćan kod sjajnog udarca Marija Balotelija iz "slobodnjaka" sa ivice kaznenog.

Lopta je preletjela "živi zid" po sredini i "bježala" od našeg golmana, koji je mogao samo pogledom da ju je isprati u mrežu...

Bio je to Balotelijev odgovor na konstantne zvižduke i uvredljive pjesme Kaljarijevih navijača, koji su po izvještajima italijanskih novinara vrijeđali čak i njegovu majku.

Samo dva minuta kasnije Đampaolo Pacini se odličnio snašao u gužvi i centaršut Honde iz kornera pretvorio u gol za pobjedu i oduševljenje Klarensa Sedorfa, novog trenera "rosonera".

Bio je to 23. uzastopni meč u kojem Milan nije izgubio od Kaljarija. Posljednji put igrači kluba sa Sardinije radovali su se 18. oktobra 1998, kada su slavili 1:0.

Još dvojica srpskih internacionalaca ostali su razočarani ove nedelje, a to su Dušan Basta i Željko Brkić. Basta, međutim, nije učestvovao u porazu Udinezea od Parme (0:1), pošto nije ulazio u igru, dok je Brkić sve vrijeme stajao na golu.

Zanimljivo, u startnoj postavi crno-bijelih iz Udina nije bilo niti jednog Italijana, a u drugom poluvremenu zaigrali su Di Natale i Pinci.

Livorno je u derbiju začelja savladao Sasuolo 3:1, a svi golovi postignuti su u prvom dijelu meča. Domaćin je poslije 26. minuta već vodio 3:0, a gosti su uspjeli samo da ublaže poraz golom sa bijele tačke u 28. minutu.

(MONDO:Foto: Guliver/Getty images/Enrico Locci)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC