• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolarov čeka Ivanovića i Matića!

Čelsi se preko Stouka (1:0) plasirao u osminu finala FA kupa i izvukao Mančester siti. Drugi derbi Arsenal - Liverpul.

To je čar engleskog FA kupa, najstarijeg fudbalskog takmičenja na svijetu!

Od trećeg kola, kada se u trku za trofejom uključe članovi Premijer lige i Čempionšipa, žrijeb ne poznaje nosioce, povlašćene i nepovlašćene - sva 64 tima stavljaju se u ravnopravan položaj.

Derbi okršaji mogući su već početkom januara, a kao posljedica međusobnog "čišćenja" favorita, u finalu ili čak sa peharom u rukama nerijetko se nađe i drugoligaš, ili ekipa koja se bori za opstanak u Premijer ligi, kao Vigan prošle sezone.
OSTALI PAROVI

Brajton - Hal, Kardif - Vigan, Sanderlend - Sautempton, Everton - Svonsi, Šefild Vednzdi - Čarlton, Šefild junajted ili Fulam - Notingem Forest ili Preston.

Mečevi su na rasporedu 14, 15. i 16. februara.

Ove godine je žrijeb htio da dva velika derbija budu odigrana u osmini finala: Arsenal - Liverpul i Mančester siti - Čelsi, gdje će se na suprotnim stranama gotovo sigurno naći Aleksandar Kolarov, odnosno Branislav Ivanović i Nemanja Matić.

Siti je u subotu preokrenuo rezultat protiv Votforda (4:2), dok se Čelsi u nedelju plasirao među 16 najboljih savladavši Stouk, sjajnim pogotkom Oskara iz slobodnog udarca u 27. minutu.

Matić se prvi put od dolaska iz Benfike našao u startnoj postavi i nije mu bilo potrebno mnogo da oduševi navijače ("Ovo nismo imali od Makelelea") i stručne komentatore ("Jasno je zbog čega je doveden. Matić je jak koliko i Obi Mikel, ali je bolji sa loptom i više misli na napad. Sa njim Čelsi radi kao sat").

"Jedan-nula je mali rezultat u odnosu na to koliko smo bili dominantni. Najvažnije je, ipak, da smo pobijedili i da nećemo morati da igramo ponovljeni meč. To nam nije potrebno", rekao je Žoze Murinjo.

Gotovo da nema sumnje da će Matić uz Ivanovića postati neizostavan Čelsijev "šraf" u važnim utakmicama, kao što je Kolarov kod Manuela Pelegrinija postao u Mančester sitiju.

Matija Nastasić izgubio je mjesto usled dobrih partija Martina Demikelisa, ali nikada se ne zna kada će dobiti šansu da ponovo pokaže šta zna...

(MONDO:Foto: Guliver/Getty Images/Ian Walton)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC