• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vejnu Runiju povjerene sve transfer tajne

Menadžer Dejvid Mojes ima potpuno drugačiji pristup Vejnu Runiju od Aleksa Fergusona. Prva zvijezda tima upoznata je sa svim budućim potezima kluba.

Dejvid Mojes ima potpuno drugačiji pristup Vejnu Runiju u odnosu na sera Aleksa Fergusona, piše "Gardijan" u jakom tekstu objavljenom u ponedeljak ujutru.

Fergusonov nasljednik i prvi operativac kluba Ed Vuvdvor, za razliku od tandema Ferguson/Dejvid Gil, dali su Runiju na značaju u namjeri da ga odobrovolje da produži ugovor koji mu ističe na ljeto 2015. godine. U suprotnom, svjesni su, morali bi da ga prodaju ili ove zime ili u junu i to za prilično manju cijenu od realne (s obzirom na blizinu isteka ugovora).

Dok mu nude produžetak sa sedmog mjesta na tabeli, dok je Liga šampiona u magli, a atmosfera daleko od one kod Fergusona, Mojes i Vudvord znali su da moraju i da imaju mekši stav.

Stoga, otkriva "Gardijan", Runi je od početka znao za "operaciju Huan Mata", a zna i za sve ostale planove Mančester junajteda. To bi, smatraju u klubu, trebalo da ga odobrovolji da ostane, ali i da mu priredi osjećaj bitnosti na nivou koji prevazilazi svlačionicu i teren.

To je kod Fergusona, u najmanju ruku, bilo nezamislivo.

Runi je, doduše, jednom pokušao od Fergusona da sazna koji su planovi kluba kada je napravio medijsku paradu na jesen 2010. godine tokom pregovora o produžetku ugovora. Na pitanje koji su planovi kluba posle odlaska Kristijana Ronalda i namjerava li Ferguson da dovede pojačanja, dobio je surove odgovore od menadžera i izvršnog direktora Gila.

Ferguson je tu situaciju opisao u svojoj autobiografiji riječima...

"Rekao sam mu da se to njega ne tiče i da je njegov posao da igra i da bude dobar u tome", napisao je Ferguson, kojem je Runi prethodno rekao da ima utisak kako je klub nedovoljno ambiciozan i kako on smatra da je trebalo dovesti Mesuta Ozila iz Verdera.

"Rekao sam mu i da je opaska da smo nedovoljno ambiciozni potpuni nonsens. Tražio je da dovedemo Ozila, a moj odogovor je bio da to apsolutno nije njegov dio posla".

Mojes smatra drugačije. On ne želi da, dok pokušava da ojača klub, izgubi najboljeg igrača koji ima priliku da postane najbolji strijelac u istoriji Junajteda i svrgne legendarnog sera Bobija Čarltona (249). Runi je trenutno na 209, ali neće otići mnogo dalje od toga, ukoliko ne produži ugovor. U tom slučaju, gotovo je izvjestan njegov prelazak u Čelsi.

On je tog oktobra 2010. godine već bio zatražio transfer, odnosno da bude prodat, ali je poslije "igre čekanja" na kraju djelimično uspio u svojoj nameri. Dobio je platu od 250 hiljada funti nedeljno, ali nije bio nezamjenljiv kod odlazećeg Fergusona, koji ga je čak držao podalje od tima u finišu svoje posljednje sezone na mjestu menadžera.

I ljetos je Runi, kada je čuo da dolazi njegov bivši menadžer iz Evertona, Mojes, tražio da ode, bio je odsutan sa priprema, ali je na kraju zadržan u timu.

Junajtedu vrijeme ističe. Vidjećemo da li je Mojes imao bolji pristup od Fergusona...

"Gardijan", pri kraju teksta, navodi čak i da bi Junajted mogao da ode korak dalje i Runija učini najplaćenijim igračem Premijer lige u istoriji, sa platom od 300 hiljada funti nedeljno!? On će napuniti 30 naredne godine.
(MONDO:Foto: Guliver/Getty Images/Dennis Grombkowski/Christof Koepsel)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC