• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Navijači na ovo nisu navikli

Poslije serije prelaznih rokova u kojima su igrači u klub dolazili u vagonima, ove zime potpuno je drugačija slika na treninzima crveno-bijelih.

Radikalan zaokret!

Malo zbog besparice, malo zbog promjene načina razmišljanja, a najviše zbog realnosti - Crvena zvezda ima sasvim dobar tim, kojem je preko potreban jedan štoper i dobro došao još jedan desni bek.

Poslije nekoliko godina tokom kojih su ljeti i zimi, na svakih šest mjeseci, u klub dolazili igrači u kolonama, nerijetko i njih osam, deset, 12 za jedan prelazni rok, crveno-bijeli završavaju prvi dio priprema za nastavak sezone bez ijednog pojačanja, ali i bez izjednog prodanog fudbalera (ona desetorica izgubljena raskidom ugovora tokom 2013. godine već su pomalo zaboravljena).

Zaista, malo ko je mogao da očekuje da će se klub koji se ponašao kao kupoholičar za tako kratko vrijeme pretvoriti u pravu šrkticu. I dok sportski sektor, koji trenutno vodi predsjednik Dragan Džajić, trpi kritike zbog izostanka zvučnih i manje zvučnih pojačanja (a nezadovoljstvo nije krio ni trener Slaviša Stojanović), pitanje je da li je to loš pristup.

Prvo, Zvezda nema novca, a drugo, Zvezdi su potrebna samo dva pojačanja u odbrani. Ali, pojačanja!

Zato i ne treba da čudi što Džajić strpljivo čeka vijesti iz Rusije. MONDU je u klubu potvrđeno da priča oko Lukovića i dalje nije završena, ali da je Zvezda završila sve što je mogla i da sada samo čeka "da" ili "ne". Navodno, na Zenitu je da odluči da li želi da pusti Lukovića da odigra posljednjih šest mjeseci ugovora u Zvezdi i koliko je klub spreman da mu isplati od zagarantovane zarade do jula ove godine.

Onda će i na Lukoviću biti da odluči da li je zadovoljan procentom (izvjesno je da Zenit neće pristati da mu isplati pun iznos ugovora).

S obzirom da se ta saga pretvorila u blagu agoniju iščekivanja, Zvezda je pribjegla i alternativnom rješenju. Do povratka u Beograd, u utorak, trebalo bi da bude poznato da li će doći do dogovora sa iskusnim crnogorskim štoperom Savom Pavićevićem.

To je, mimo Lukovića, Zvezdin prioritet, jer bi ulaskom Pavićevića u centar odbrane, Marko Petković dobio konkurenciju na desnom beku, jer i Darko Lazić i Jovan Krneta mogu u krajnjem slučaju korektno da odigraju na toj poziciji. Iz tog razloga, klub i dalje ne reaguje na ponudu iz Užica zvanu - Jovica Vasilić. Iako bi crveno-bijeli mogli da dobiju Vasilića po "povoljnoj cijeni", on ne bi riješio goruće pitanje na mjestu štopera.

Iz tog ugla, Pavićević bi bio dobro, a Luković fantastično rješenje, dok se završetak prelaznog roka bliži.

U ovom trenutku izvjesno je da će, konačno, poslije godinu i po dana, Ljubo Nenadić odigrati takmičarsku utakmicu u crveno-bijelom dresu. Neprikosnoveni lijevi bek Nikola Mijailović nakupio je kartone i biće suspendovan za prvu proljećnu utakmicu, sa Javorom na "Marakani". Hipotetički, uvijek može da se dogodi da Zvezda iskoristi priliku u "minut do 12" i dovede još jednog lijevog beka, ali prema saznanjima MONDA u ovom trenutku ne razmišlja se previše o tome.

Dok mediji bruje o tome kako se Partizan surovo pojačao, u Portorožu ne obaziru se previše na to, jer su uvjereni u to da i dalje imaju tim za titulu, sa oporavljenim Darkom Lazovićem. Uz to, sve je izvjesniji ostanak Abiole Daude, kojem je poslije ujdurme koju je izazvala izjava njegovog menadžera, obećana isplata određenog dijela zaostalih zarada po povratku u Beograd. Od tada, Dauda na pripremama radi punim intezitetom i izvjesno je da će na proljeće sa Draganom Mrđom činiti opasan tandem.

Njih dvojica postigla su 17 golova i nalaze se na čelu liste strelaca.

Upravo iz ovog razloga, u Crvenoj zvezdi, prije svih potpredsjednici Ivica Tončev i Slaviša Kokeza, trude se da pronađu koliko-toliko pouzdane izvore prihoda za proljećni dio prvenstva, kako bi ekipa redovno dobijala novac, a to je igračima obećano pred kraj 2013. godine. Neizvjesno je, međutim, da li će i u kojoj mjeri biti sprovedena namjera o džentlmenskom dogovoru o smanjenju zagarantovanih zarada. To je prilično pompezno najavljeno, ali klub se do danas nije oglasio po tom pitanju.

Ima onih koji vjeruju da bi redovne plate bile pravo "pojačanje" na proljeće.

(MONDO, Foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC