• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avramov otjerao konkurenciju

Golman Kaljarija, Vlada Avramov, odličnim odbranama primorao čelnike kluba da raskinu ugovor sa Adanom koji je u novembru stigao iz Real Madrida.

Od kada je ljeta 2011. stigao u Kaljari, Vlada Avramov nije često dobijao šansu među stativama, ali se to ove sezone menja.

Sjajnim odbranama u posljednje vrijeme, srpski internacionalac obezbijedio je sebi mjesto prvotimca kluba sa Sardinije, a čak je i primorao rukovodstvo Kaljarija da raskine ugovor sa Antoniom Adanom, koji je prije dva mjeseca stigao kao slobodan igrač pošto ga je Real Madrid pustio da ide.

Španac je imao ugovor do juna 2014, ali je u dogovoru sa klubom saradnja prekinuta već ovog ponedjeljka.

Adan je u svom drugom nastupu, u 19. kolu protiv Juventusa, imao slabo izdanje koje je rezultiralo sa četiri lopte u mreži (Juve dobio 4:1). Potom je u naredne dvije utakmice na golu stajao 34-godišnji Avramov, koji je uprkos porazima od Atalante (0:1) i Milana (1:2) pokazao da posjeduje kvalitet.

Sjajnu partiju imao je i nekoliko sedmica ranije, kada je obezbijedio Kaljariju bod protiv Rome (0:0) uprkos "vjetrometini" na kojoj se nalazio.

Avramov je i u nedjelju odlično branio protiv Milana, ali nije izdržao da do kraja utakmice ostane nesavladan. U 87. minutu matirao ga je Mario Baloteli sjajnim udarcem preko živog zida, a potom i Đampaolo Pacini dva minuta kasnije, poslije centaršuta iz kornera i dobre snalažljivosti. Bili su to golovi za preokret i pobjedu Milana 2:1.

Konkurenciju za mjesto na golu našem golmanu sada će činiti 29-godišnji Mikael Agaci (koji je ove sezone, uz Avramova, najčešće i stajao među stativama) i tinejdžer Verter Karboni koji još čeka priliku da debituje.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Marco Luzzani )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC