• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mutombo se nameće, "bomba" Dače Pantića

Partizan zabilježio drugi trijumf na pripremama u Antaliji. Pobjeda nad južnokorejskim Gjongjanom 2:1.

Došao je u Partizan na probu, da se dokaže i oduševljen je gdje je došao. Trener Marko Nikolić je strpljiv, kaže da kod momka vidi "štofa", ali da bi volio i da ga vidi kako daje golove.

Dao ga je!

Andre Mutombo, momak iz Belgije, porijeklom iz Konga, dao je prvi gol za Partizan u prijateljskoj utakmici protiv južnokorejskog Gjongjama na pripremama u Antaliji.

Mutombo je pokazao da ima potencijal u prvoj kontrolnoj utakmici protiv austrijskog Volfzbergera, a u ponedjeljak je potvrdio da ima šta da kaže i pokaže.

Već u 1. minutu Mutombo je bio u gol-šansi, ali se između njega i radosti ispriječila stativa. Ali, 15-ak minuta kasnije pogodio je mrežu južnokorejske ekipe, koju sa klupe vodi Ilija Petković.

Poslije nekoliko odbitaka, lopta je došla do Mutomba na lijevoj strani, a napadač je odmah raspalio i pogodio rašlje.



Mutombo je bio u centru pažnje i do kraja poluvremena. Njegov udarac u 30. minutu, sa oko 25 metara, završio je tik pored stative protivnika, a desetak minuta kasnije napravio je pravi slalom u stilu Bojana Križaja, ali je u posljednjem trenutku izblokiran.

U drugom poluvremenu, Nikolić je potpuno promijenio ekipu. Bio je to spoj iskustva i mladosti.

Po pravom potopu (kiša je lila kao iz kabla), najprije je proradila "novosadska veza". Miroslav Vulićević je u 68. minutu idealno vratio do Petra Škuletića koji je u odsudnom trenutku izblokiran.

A u 75. minutu na djelu su bile "Partizanove bebe" i gol! Nikola Ninković je predriblao pratioca, da bi izborio korner. Poslije prekida, lopta se odbila do Danila Pantića, koji je pogodio "paučinu" sa 18 metara.

I treći gol djelo je igrača Partizana, ali u pogrešnu mrežu. Desetak minuta prije kraja, Nikola Gulan je, u želji da presiječe loptu u kaznenom prostoru, udario tako da je ona otišla pravo u gol.

Inače, za južnokorejsku ekipu igraju bivši fudbaleri Partizana Sreten Sretenović (dobio žuti karton) i Miloš Bosančić, koji, zanimljivo, nije bio ni u protokolu.

BELEK: Teren hotela "Susesi"

PARTIZAN - Gjongjam 2:1 (1:0)
/Mutombo 14', Pantić 75' - Gulan 79'ag/

PARTIZAN: (utakmicu su počeli) Lukač, Aksentijević, Stanković, Obradović, Volkov, Saša Marković, Ilić, Jojić, Malbašić, Mutombo, Lazović.

II POLUVRIJEME (igrao je potpuno drugačiji tim): Nikola Petrović, Vulićević, Nemanja Petrović, Trajković, Gulan, Drinčić, Brašanac, Ninković, Grbić, Pantić, Škuletić.

U prvom kontrolnom meču u Antaliji protiv austrijskog Volfzbergera, Nikolić je ovako "miješao" tim:

(I poluvrijeme): Živković, Aksentijević, Volkov, Trajković, Stanković, Drinčić, Marković, Grbić, Ninković, Malbašić, Lazović.

(II poluvrijeme): Lukač, Petrović, Vulićević, Obradović, Gulan, Brašanac, Jojić, Ilić, Mutombo, Škuletić, Luka.

(MONDO, Foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC