• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Nikolić ne trpi nonšalantnost

Trener Partizana kaže da su on i stručni štab zadovoljni postignutim do sada na pripremama. Protiv Gjongnama bilo puno toga za pohvalu, ali i kritiku.

Motori "parnog valjka" sve su vreliji.

Partizan je u ponedjeljak odigrao drugi kontrolni meč na pripremama u Antaliji i zabilježio drugu pobjedu. Crno-bijeli opet su slavili 2:1, ovaj put protiv južnokorejskog Gjongnama.

Trener Partizana Marko Nikolić imao je riječi hvale za svoje pulene zbog prikazane igre u prvom dijelu, ali je uputio i kritike zbog opuštanja u nastavku meča.

"U prvom smo bili dominantni, ostvarili smo posjed, imali dobru koncentraciju i pored pogotka imali smo još nekoliko lijepih akcija da uvećamo rezultat, ali je nedostajala realizacija", počeo je mladi stručnjak.

Nikolić vjeruje da će se vremenom i taj segment igre popraviti, međutim naglasio je: "Istina je da su teške noge i da su igrači umorni, ali bez obzira na to šanse moraju da se koriste".

Za igru u drugom poluvremenu rekao je:

"Malo smo izgubili kontrolu nad utakmicom, bilo je dosta mladih igrača, a malo nas je i kiša poremetila. Teren je značajno ubrzan, tako da nismo uspjeli da uspostavimo kontrolu kao u prvih 45 minuta", rekao je Nikolić i nastavio:

"Imali smo odličnu šansu, ali smo i protivniku dopustili veliku priliku poslije neshvatljivo nonšalantnih reakcija igrača na sredini terena. Isto tako smo primili gol, izgubili smo loptu na sredini terena i nespretno je sami sebi ugurali u mrežu. To ne smije da se događa i zbog toga nisam zadovoljan. Napravili smo puno grešaka koje sada ne koštaju ni bod, ni tri, ni titulu, ali doći će utakmice kada te stvari neće smjeti da se događaju", upozorava novi trener crno-bijelih.

Ipak, zadovoljan je do sada odrađenim poslom.

"Jesmo. Za mene je najvažnije da igrači imaju želju da na terenu demonstriraju one stvari koje radimo na treninzima. To je taktička disciplina i počinje da nas krasi. Meni je to najvažnija, a pored toga ide još puno detalja i korekcija grešaka u hodu. Sve ukupno, izgledamo dosta dobro. Sa ovom utakmicom smo završili kombinovanje dva tima. Već od narednog meča počećemo da 'slažemo' tim i da povećavamo minutaže igračima. Pred nama je još dosta mečeva i čini mi se da smo do sada posao odradili korektno".

"Medeni mjesec" Marka Nikolića i Partizana i dalje traje.

"Malo je produžen... Pripreme su u toku, spremamo se za prvenstvo i ono što je najvažnije. Ove utakmice ne nose takmičarski pritisak i dosta ih je lako igrati. Neke greške i promašena šansa ne nose tu težinu kao kada se igra za bodove ili eliminaciju. Još uvijek nemamo pritisak, uživamo u radu, na treninzima i utakmicama. A, kada počne prvenstvo, onda pritisak koje nosi to takmičenje moramo da stavimo na leđa i da se borimo. Greške moraju da budu na minimumu".

Treneru Partizana drago je što je jedan od strijelaca bio Danilo Pantić.

"Drago mi je da se Pantić vratio u tim Partizana. Ovu mu je prva utakmica poslije dugo vremena i ljetnjih priprema. Postigao je gol", završio je Nikolić.

(MONDO, foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC