• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Kako odoljeti đakonijama?

U hotelu "Susei" u Antaliji igračima Partizana u ponudi raznorazne poslastice. Za sada samo gledanje, nema pipanja!

Fudbaleri Partizana su poput "malog Radojice" iz narodne pjesme na iskušenju u Antaliji. Svakodnevno, na švedskom stolu hotela "Susei" servirane su baklave, torte, pite, kolači... nema čega nema!

Za sada, međutim, fudbaleri Partizana se pridržavaju propisanog načina ishrane i ne mogu da pobjegnu od "Velikog brata" u vidu članova stručnog štaba.

U svojim redovima imaju i čovjeka na koga mogu da se ugledaju. Riječ je o 36-godišnjem Milanu Obradoviću, kome na dobroj formi zavide i mnogo mlađe kolege.

U čemu je njegova tajna?

"Ključ dobre forme je u pravilnoj ishrani i dobrom kombinovanju namirnica. Još dok sam igrao u Grčkoj vidio sam da moj drug u 34. godini ima i dalje mnogo snage i gotovo isto, ako ne i više energije od drugih saigrača. Iako sam znao koliko je važna ishrana sportista, oduševio me je njegov način ishrane i odlučio sam da o tome malo vise istražim na internetu. Tako me je put doveo do nutricioniste Branke Mirković po čijem se režimu i danas hranim. Pravilna ishrana ne samo da produžava životni vijek već i karijeru sportista", kaže Obradović za klupski sajt.

Mnogi fudbaleri igraju i do svojih 40-ih godina, recimo u Italiji, a baš zahvaljujući pravilnom načinu iskrane. Naravno, i fizionomija igra važnu ulogu.

Kolege iz tima se slažu da Obradović u 36. godini ima idealnu formu, mišićnu bazu i kondiciju kao dvadesetogodisnjak.

On naglašava da je upravo to rezultat njenog rada i dobrog izbora i kombinovanja namernica.

Prema savjetima nutricioniste, u sportskoj ishrani u kojoj se postižu najbolji rezultati, ugljeni hidrati poput pirinča i testenina se unose u tačno predviđenim vremenskim intervalima.

"Postoji tačan raspored kada se šta unosi kako bismo imali maksimalne rezultate. Poslije ručka, tjestenine se unose sat prije treninga. Uveče se jedu isključivo proteini, ali ne i riba kada imamo treninge... Sada ne uspijevam baš da se striktno pridržavam satnice zbog treninga, masaža i drugih aktivnosti na pripremama, ali prve dvije godine nisam pravio nijednu odstupnicu", kaže Obradović.

Zahvaljujući saradnji nutricionistkinjom Obradović je počeo da se osjeća mnogo bolje.

"Imam više energije i snage, bio sam raspoloženiji i odmorniji. Nisam bio brži na terenu ili taktički bolji, to je stvar treninga. Ali, što je veoma važno za jednog sportistu, period oporavka poslije treninga ili utakmice je mnogo kraći".

Obradović ističe da naše podneblje podrazumijeva ishranu sa mnogo mesa i hljeba i da mu je to predstavljalo veliki problem u početku.

"Bilo mi je u početku teško, ali kada sam vidio rezultate koji su došli veoma brzo onda sam se i privikao. Bilo mi je neshvatljivo da ne jedem hljeb za ručak i večeru, da umjesto nečega slatkog pojedem jabuku...", kaže iskusni defanzivac crno-bijelih.

A da li dođu krizni momenti?

"Naravno! Kada dođu te krize i želja za slatkim onda prekršim sve, ali sve traje kratko, po jedan dan i veoma rijetko".

(MONDO:Foto:FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC