• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lijepe i moćne "cice" evropskog fudbala

Od Vukice Vučurović do Izabele Lukomske Pizalske, Plejboj zečice i predsjednice poljske Varte.

Fudbal je nekada bio isključivo muška igra, ali sve više i žene su zastupljene u njemu.

Počevši od ženskih timova, preko sudija, pa do funkcionerskih mjesta u klubovima

.

Foto: Vukica.com Vukica Vučurović
Neke od dama razbile su stereotipe i došle čak do predsjedničkih fotelja. Među njima i Srbija ima svoju predstavnicu, Vukicu Vučurović koja je na čelu trećeligaša Banat Zrenjanina.

Vukica je rođena u Paraćinu, a školovala se u Švajcarskoj. Vlasnica je fabrike satova "Nivada" koju je naslijedila od oca i poznata je po provokativnim fotografijama.

Prije nje, imali smo i Svetlanu Ražnatović na čelu Obilića, ali popularna pjevačica više nije u sportu...

Na prvom mjestu gotovo svih lista koje se bave atraktivnim damama u fudbalu nalazi se predsjednica poljskog drugoligaša Varte iz Poznanja - Izabela Lukomska Pizalska. Bivša Plejboj zečica u fotelju je sjela 2011. godine, a prethodno je pomagala mužu u vođenju građevinske firme.


Foto: Screenshot/YouTube Izabela Lukomska Pizalska
"Tokom pet godina bavljenja tim poslom, postala sam jedan od vodećih preduzimača u Poznanju. Mislim da mogu do uspjeha i u fudbalu", rekla je Izabela po preuzimanju Varte.

Još jedna nekadašnja "cica" sa naslovne strane Plejboja odlučila je da obuče ozbiljnu garderobu i okuša se u fudbalu. Bivša češka manekenka Alena Šeredova, supruga slavnog golmana Điđija Bufona, počasna je predsjednica italijanskog trećeligaša Kararezea.


Foto: Guliver/Getty images/Claudio Villa Eva Šeredova i Đanluiđi Bufon
Na "čizmi" glavnu riječ među pripadnicama ljepšeg pola, ipak, vodi 29-godišnja Barbara Berluskoni, ćerka Silvija Berluskonija, koja se nalazi u Upravnom odboru Milana


barbara berluskoni Foto: Guliver/Getty images/Claudio Villa Barbara Berluskoni, ćerka Silvija Berluskonija
Dobro je poznata i Rosela Sensi, koja je naslijedila upravljanje Romom kada joj je 2008. godine preminuo otac, Franko Sensi, ali je 2011. odlučila da proda klub. Zanimljivo, Rosela nije bila prva žena na čelu rimske "vučice", pošto je od januara do maja 1991. klubom upravljala Flora Viola. Ona je funkciju preuzela poslije smrti muža Dina Viole.


rosela sensi Foto: Guliver/Getty images/Tullio M. Puglia Rosela Sensi
Na predsjedničkom mjestu kluba iz Serije A nalazila se i Frančeska Menarini, koja je vodila Bolonju od 2008. do 2010. godine.


Foto: Guliver/Getty images/Roberto Serra Frančeska Menarini, bivša predsednica Bolonje
U Engleskoj je dugo u centru pažnje bila Karolin Stil, djevojka koja je 2011. kao 29-godišnjakinja postavljena za predsjednicu četvrtoligaša Mensfild Tauna, a nedugo zatim se udala za vlasnika kluba Džona Radforda, iako su oboje po njenom postavljanju tvrdili da su samo dobri prijatelji i da je njen dolazak u klub "strogo poslovan".

Po pisanju britanskih medija, Karolin se tokom studentskih dana bavila poslovnom pratnjom, a kasnije je postala model modnih kuća "Bulgari" i "Guči".


I, kad smo već na Ostrvu, a pričamo o lijepim ženama u fudbalu, moramo da pomenemo i doktorku Čelsija Evu Karneiro. Ova djevojka zapanjila je mnoge svojom ljepotom kada je u sezoni 2011/12 počela da se pojavljuje na terenima Premijer lige i ukazuje pomoć igračima "plavaca". U londonskom klubu je od 2009, ali je prethodno radila sa rezervnim timom...


Eva je, inače, jedna od prvih osoba koje je Branislav Ivanović zagrlio poslije prošlogodišnjeg finala Lige Evrope u kojem je donio pobjedu Čelsiju nad Benfikom golom u posljednjim trenucima meča.

(MONDO:Foto:Guliver /Getty images/Clive Mason)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC