• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape Sušić dobio nagradu "Miljan Miljanić"

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić ovogodišnji je laureat nagrade Fudbalskog saveza Republike Srpske koja nosi ime "Miljan Miljanić".

Fudbalski savez Republike Srpske u saradnji sa "Sportskim žurnalom" u utorak je u Hotelu "Bosna" izabrao najbolje u prethodnoj godini.

Među njima našlo se i ime selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Safeta Sušića, koji je ostvario istorijski uspjeh plasmanom na Mundijal u Brazilu.

Specijalno priznanje, koje nosi ime legendarnog "Miljana Miljanića" otišlo je u prave ruke.

„Nisam pripremao nikakav govor. Najprije želim da se zahvalim na lijepom prijemu u Banjaluci i na ovom izuzetnom priznanju. Ono nosi ime čovjeka kojeg sam jako cijenio i poštovao. Miljan mi je bio selektor u reprezentaciji Jugoslavije, ali i dok sam bio u vojsci JNA kod njega sam često dolazio na ručak. Uz Ivicu Osima najviše je doprinio mojoj karijeri. Hvala svima, ovu nagradu će staviti na radni sto da bude uz mene svakog dana“, izjavio je selektor "zmajeva" nakon dodjele nagrade koja nosi ime popularnog "Čiče".

U Banjaluci su danas dodijeljene i druge fudbalske nagrade u Republici Srpskoj, a najprije je minutom ćutnje odata počast preminulom arbitru Aleksandru Čekerevcu.

Potom je najvećim talentom proglašen fudbaler Borca Fedor Predragović, najbolji sudija je Dalibor Drašković iz Istočnog Sarajeva, a fudbalski radnik godine je Zlatko Spasojević iz Doboja.

Nagradu za najboljeg trenera "Ilija Miljuš" pripala je pomoćniku selektora BiH Borčetu Sredojeviću, a nagrada za najboljeg igrača u protekloj godini otišla je u ruke Zorana Nikića iz bijeljinskog Radnika.



Posebno priznanje pripalo je omladinskoj reprezentaciji Srbije koja je postala prvak Evrope, a u Banjaluci su je predstavljali generalni sekretar FSS Zoran Laković i pomoćnik direktora reprezentativnih selekcija FSS Mitar Mrkela.

Nagrada nazvana po preminulom predsjedniku Fudbalskog saveza BiH i FSRS "Milan Jelić" pripala je legendi banjalučkog Borca Velimiru Sombolcu, a specijalna priznanja nekadašnjim igračima Jugoslavije Iliji Panteliću i Dušanu Maraviću.

Dodjeli nagrada su između ostalih prisustvovali i legendarni Ivica Osim, predsjednik FS BiH Elvedin Begić, generalni sekretar FS BiH Jasmin Baković i drugi sportski radnici iz BiH, ali i regiona...

(N. Šatara /MONDO, foto: MONDO, B. Jakovljević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC