• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Još nije vrijeme za napuštanje BiH

"Nekad će doći vrijeme da se rastanemo. Biće mi teško tada, ali taj dan još nije došao", izjavio je selektor Bosne i Hercegovine.

Selektor "zmajeva" Safet Sušić još nije dogovarao produžetak ugovora sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, ali je nagovijestio ostanak na klupi i nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu.

"Nema razloga da žurimo oko produžetka ugovora. Ja imam važeći ugovor do kraja Mundijala, a sigurno će nekad doći vrijeme da se rastanemo. Biće mi teško tada, ali taj dan još nije došao", izjavio je popularni Pape u Banjaluci, gdje je primio nagradu "Miljan Miljanić" od Fudbalskog saveza Republike Srpske .

Sušić se učtivo zahvalio svima na nagradi posebno jer nosi ime proslavljenog stručnjaka, koji je bio selektor Jugoslavije i između ostalih vodio slavni Real Madrid.

"Svi koji prate fudbal znaju ime Miljana Miljanića, a svi takođe znaju koliko sam ga volio i poštovao. Bio mi je selektor u reprezentaciji Jugoslavije na Mundijalu u Španiji. Svaki put kad smo se sreli poslije toga, bilo mi je neprijatno. Imao sam osjećaj da smo ga izdali. Nismo uspjeli da prođemo grupu i bilo mi je stvarno neprijatno. A on je bio takav čovjek da nikad nikome nije prigovorio. Svu odgovornost za neuspjeh je preuzeo na sebe iako smo mi igrači bili isljučivi krivci jer smo zaista imali fantastičnu ekipu", dodao je Pape podsjetivši na tadašnje moćne "plave" koji u konkurenciji Španije, Hondurasa i Sjeverne Irske nisu prošli u drugi krug.

Prema njegovim riječima, to iskustvo sa SP u Španiji, ali i iskustvo za Mundijala u Italiji 1990. godine prenijeće igračima Bosne i Hercegovine pred nastup u Brazilu ovog ljeta.

"U Italiji smo imali slabiju ekipu od Španije, a postigli smo veliki uspjeh plasmanom u četvrtfinale, gdje smo nesretno izgubili od Argentine na penale poslije 100 minuta igre sa igračem manje. Sigurno da će mi to iskustvo poslužiti da pripremim moje igrače za nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu".

Po prirodi je optimista i nema nikakvu dilemu da "zmajevi" ravnopravo mogu da se bore za plasman u osminu finala Mundijala u konkurenciji Argentine, Irana i Nigerije.

"Od 32 selektora u Brazilu, niko neće reći da nema šanse za plasman u drugi krug. Da sam siguran kako se nećemo plasirati u osminu finala ne bih sada sjedio na klupi BiH. Argentinci jesu apsolutni favoriti u našoj grupi, ali iznenađenja se često dešavaju posebno u prvim utakmicama. Slično je bilo sa Španijom, koja je na startu prethodnog SP izgubila od Švajcarske, a kasnije postala prvak svijeta. Zašto ne bi i mi iznenadili 'gaučose'? Oni su nas dobili bez Lionela Mesija u prijateljskom meču, ali i mi smo igrali bez trojice važnih igrača. Ako budemo kompletni i zdravi, možemo da im napravimo probleme. E sad hoćemo li izboriti pozitivan rezultat, ne znam, ali siguran sam da imamo realne šanse da se borimo za drugo mjesto u grupi", izjavio je selektor BiH.

Sušić nije želio da otkrije nijedno ime sa konačnog spiska putnika za Brazil jer smatra da je o tome prerano govoriti, ali je napomenuo da će izbor igrača biti najpošteniji mogući.

"Nije realno sad da pričamo o tome. Svi koji budu igrali u svojim klubnovima i koji budu igrali na visokom nivou imaće šansu da se nađu na spisku. Definitivan spisak ću objaviti krajem aprila kad se dogovorim sa saradnicima u koje imam bezgranično povjerenje. Jedno je sigurno - odluka će biti donesena na najpošteniji mogući način",
zaključio je popularni Pape.

(N.Šatara/ MONDO, foto: MONDO, B. Jakovljević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC