• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jarni: Momci su fantastično radili u Čitluku

Trener Sarajeva Robert Jarni zadovoljan je prvim dijelom priprema koje je bordo tim odradio u Čitluku. Slijedi put u Antaliju.

"Pripreme su zaista prošle fantastično. Posebno sam čestitao momcima na kvalitetno urađenom poslu, ali, evo, koristim i ovu priliku da im čestitam na njihovom angažmanu i voljnom momentu, koji je bio neupitan od prvog do posljednjeg dana priprema u Čitluku. Prvi dio u Hercegovini je bio bazičnog karaktera, ovaj drugi, u Turskoj, će biti malo komplikovaniji jer prelazimo na taktički dio, međutim, smatram da će momci biti na istom nivou kao u Čitluku", izjavio je Jarni za zvanični sajt kluba sa Koševa.

Sarajevo je u Hercegovini odigralo dvije pripremne utakmice, i to protiv Brotnja iz Čitluka (4:0) i Sloge iz Ljubuškog (3:0), a prema tvrdnjama šefa struke, ti mečevi su ispunili svoj cilj.

"Nisam puno pažnje obraćao na one dobre stvari, mnogo više su me zanimale loše, te stare navike, koje trebamo odstraniti. Iz dana u dan momci su pokazivali da žele primijeniti sve što im govorim i shvatali su naše zamisli. Sigurno smo na dobrom putu".

U petak ujutro, bordo ekspedicija putuju u Antaliju, gdje će obaviti dvonedjeljne pripreme. U Turskoj ih očekuje dobro vrijeme, odlični uslovi za treniranje i jake pripremne utakmice. Kako ističe Jarni, na utakmicama protiv Pohanga, Metalurga, Partizana i Tereka, u prvom planu nije rezultat, već odnos igrača.

"Više-manje ćemo uigravati igrače za početnu postavu. Igraćemo protiv izuzetno jakih ekipa, imaćemo puno utakmica i biće prilike za sve igrače da se pokažu. U tim utakmicama, rezultat protiv puno jačih ekipa nije u prvom planu. Interesuje me pristup naših igrača, njihov karakter i odnos prema takvim protivnicima", podvukao je Jarni.

(MONDO, foto: FK Sarajevo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC