• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Čarli Adam uništio Junajted!

Bivši igrač Liverpula, naizgled "vremešni" Škot Čarli Adam, postigao je oba gola u pobjedi Stouka nad Mančester junajtedom.

Fudbaleri Mančester junajteda doživjeli su osmi poraz u sezoni, a prošlo je tek 24 kola!

To im se nije dogodilo od sezone 1989/90, prije nego što je uopšte osnovana Premijer liga.

Ova brojka ne bi važila da nije bilo dvojice ljudi: Čarlija Adama i Asmira Begovića. Prvi je, kao bivši igrač Liverpula, postigao dva gola za Stouk na "Britanija stadionu", a drugi, kao jedan od najboljih golmana na Ostrvu, fantastičnom intervencijom spriječio izjednačenje u 94. minutu.

Kada je Begović nekako vrhovima prstiju dohvatio udarac Vejna Runija iz slobodnjaka i preusmjerio ga na stativu, počelo je veliko slavlje domaćih navijača - 2:1 (1:0).

Adam je prvi gol postigao srećno, uz nespretnu reakciju Majkla Kerika, koji je u 38. minutu skrenuo njegov udarac lijevom nogom u nebranjeni dio mreže Davida De Hee, ali Škotu niko nije mogao da ospori majstorstvo kod drugog pogotka. Uhvatio je loptu brutalno jako i precizno i pogodio samo raklje Junajtedovog gola za prvu pobjedu Stouka nad Mančesterom u Premijer ligi, poslije 11 neuspješnih pokušaja.

U međuvremenu, Robin van Persi postigao je lijep gol na pas Huana Mate, što mu je bio deseti pogodak u devet posljednjih susreta sa Stoukom, ali to nije bilo dovoljno...

Adam sada ima šest golova u sezoni, više nego u posljednje dvije zajedno. Pogledajte sliku pa nam recite da li vam ovaj vezista djeluje kao neko ko ima 28 godina?

A, Runi? On je bio nekoliko milimetara daleko od toga da postane tek drugi igrač koji je u deset uzastopnih sezona u Premijer ligi postizao deset i više pogodaka. Taj rekord, svakako, izjednačiće u utakmicama koje slijede. Do tada, Frank Lampard ostaće jedini igrač koji je ispunio ovu kategoriju.



Kristijan Benteke asistirao je za gol Leandra Bakune na "Gudison parku" i tako golom ili dodavanjem direktno učestvovao u posljednjih pet pogodaka Aston Vile. Činilo se da će Vilijani iskoristiti šokatnan poraz Evertona u prošlom kolu, u gradskom derbiju, kada je Liverpul bio bolji rezultatom 4:0, ali dogodilo im se ono što su oni priredili svom gradskom rivalu, Vest Bromvič Albionu.

Dogodio im se preokret.

Everton je do zlata vrijedne pobjede stigao pogocima Stivena Nejsmita u 74. i bombom Kevina Miralasa iz slobodnjaka u 85. minutu. Taj gol ličio je na one Kristijana Ronalda, kada najbolji fudbaler svijeta "punom" nogom udari po lopti...

U Velsu - istorija!

Posrnuli Kardif siti uspio je da zabilježi prvu pobjedu od dolaska novog menadžera Olea Gunara Solksjera i to nakon što je Norič siti prvi poveo, golom Roberta Snodgrasa u 5. minutu. Izjednačio je Krejg Belami u 49. i to je taj istorijski trenutak, jer je Velšanin postao prvi fudbaler u istoriji Premijer lige koji se upisivao u strijelce za sedam različitih ekipa - Koventri, Njukasl, Aston Vila, Mančester siti, Blekburn, Liverpul i sada Kardif.

Slavlje je upriličio Kenvajn Džons golom u 51. minutu, za tek prvu pobjedu ekipe poslije sedam utakmica i jednog osvojenog boda.

REZULTATI 24. KOLA:

Njukasl – Sanderlend 0:3 (0:2)
/Borini pen 19, Džonson 23, Kolbek 80/

Vest Hem – Svonsi 2:0 (2:0)
/Nolan 27, 45+1/

Kardif – Norič 2:1 (0:1)
/Belami 49, Džons 51 - Snodrgras 5/

Everton – Aston Vila 2:1 (0:1)
/Nejsmit 74, Miralas 85 - Bakuna 34/

Fulam – Sautempton 0:3 (0:0)
/Lalana 64, Lambert 70, Rodrigez 76/

Hal – Totenhem 1:1 (1:0)
/Long 12 - Paulinjo 61/

Stouk – Mančester junajted 2:1 (1:0)
/Adam 38, 52 - Van Persi 47/

Nedjelja:

VBA – Liverpul (14.30)
Arsenal – Kristal Palas (17.00)

Ponedjeljak:

Mančester siti – Čelsi (21.00)

TABELA:
Mančester siti (-1) 53, Arsenal 52 (-1), Čelsi 50 (-1), Liverpul (-1) 46, Everton 45, Totenhem 44, Mančester junajted 40, Njukasl 37, Sautempton 35, Aston Vila 27, Stouk 25, Svonsi 24, Hal 24, Sanderlend 24, Norič 24, Kristal Palas (-1) 23, VBA (-1) 22, Vets Hem 22, KLardif 21, Fulam 19.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Jamie McDonald/Clint Hughes, Laurence Griffiths)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC