• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa više nije prva, Ronaldo pocrvenio

Pobjedom nad Sosijedadom 4:0, Atletiko preuzeo vrh tabele Primere od Barselone. Prvi put na čelu poslije 18 godina! Realu samo bod u Bilbau.

Poslije punih 59 nedjelja (od avgusta 2012. godine), Barselona je prepustila lidersko mjesto Primere!

Sa tog mjesta svrgnuo je, simbolično, njen bivši igrač David Vilja, koji je postigao vodeći gol za Atletiko Madrid u meču protiv Real Sosijedada, a Madriđani su u drugom poluvremenu, za samo dva minuta, postigli još dva gola (Dijego Kosta i Žoao Miranda). Tačku na meč postavio je povratnik u redove Atletika - Brazilac Dijego Ribaz za ubjedljiv trijumf - 4:0.

GOL DAVIDA VILJE 1:0

GOL DIJEGA KOSTE 2:0

GOL DIJEGA RIBASA 4:0

Poslije 18 godina (da, dobro ste pročitali), Atletiko Madrid je na liderskoj poziciji Primere!

Atletiko Madrid je klub slavne prošlosti, ali uglavnom je i živio od te istorije i prošlosti. Posljednji put "jorgandžije" su ponijele titulu prvaka Španije u sezoni 1995/96. (tada je trener bio Radomir Antić).

Da li je ovo ta sezona? Da li Atletiko Madrid može da izdrži do kraja?

Barselonin poraz od Valensije na Nou Kampu u subotu uveče (2:3) otvorio je vrata "jorgandžijama" da preuzmu lidersku poziciju Primere, a u toj poziciji su bili i koje kolo prije ovoga. Sada tu šansu nisu ispustili.

Ali, ne smije se zaboraviti ni Real Madrid, koji je u naletu.

Biće ovo veoma neizvjesna završnica Primere!

Prije početka meča na "Visente Kalderonu", navijači Atletiko Madrida su se prisjetili Luisa Aragonesa, velikog trenera, koji je preminuo u subotu. Aragones je bio sjajan napadač, a u Atletiku je igrao punih 10 godina (372 utakmice - 172 gola).




Real Madrid je bodom osvojenim u gostima protiv Atletik Bilbaa uspio samo da se izjednači sa Barselonom, ne i da je prestigne, što bi bilo prvi put ove sezone.

Svašta se događalo u Baskiji ove večeri.

Bilbao je igrački razbio Real u prvom poluvremenu, propustio jednu, dvije odlične šanse za gol (najbolju Iduriz), a potom je Real u drugom poluvremenu (65. minut) poveo iz kontre. Kristijano Ronaldo je izbjegao ofsajd zamku, uputio oštar centaršut a Hese se odlično snašao i u padu je zakačio loptu koja je ušla u mrežu domaćina.

VIDEO

Uzbuđenja su tek uslijedila...

U 75. minutu spektakularan gol Ibaija Gomeza za 1:1. Poslije kornera, Serhio Ramos je glavom odbio loptu, ispostaviće se da je to bila asistencija za Gomeza, koji je iz trka, punom šutirao sa ivice šesnaesterca i pogodio desni donji ugao gola Dijega Lopeza.

VIDEO

Samo 60 sekundi kasnije momenat koji bi mogao da odluči i dalji tok prvenstva.

Kristijano Ronaldo je bio korak u šesnastercu Bilbaa želio je da odigra dupli pas sa Karimom Benzemom, a potom je reklamirao da je Karlos Gupregi igrao rukom. Grupegi se pridigao sa zemlje, unio se u facu Ronaldu, a Portugalac ga je uhvatio za kosu i odgurnuo.

Brzo su pritrčali ostali igrači Bilbaa, okružili Ronalda, koji se ironično nasmijao i pokazao sudiji da je sve to bila gluma igrača domaće ekipe.



Ali, sudija Migel Aiza nije mislio tako. Pokazao je žuti karton Gupregiju i crveni karton Ronaldu, na opšte iznenađenje svih u Realu.

Pogledajte cijelu frku

Da li će ovaj detalj biti i presudan u daljoj borbi za titulom? Kako će Real bez Ronalda u narednih nekoliko mečeva (najmanje dva)?

Nema sumnje da će se Real žaliti na ovaj crveni karton Ronaldu, jer je sudija mogao i "provokatorima" i najboljem igraču svijeta da pokaže po žuti...

REZULTATI 22. KOLA:

nedjelja:

Elče - Almerija 1:0
Betis - Espanjol 2:0
Atletiko Madrid - Sosijedad 4:0
Atletik Bilbao - Real 1:1

petak i subota:

Barselona - Valensija 2:3 (1:1)
Levante - Rajo Valjekano 0:0
Hetafe - Valjadolid 0:0
Malaga - Sevilja 3:2 (1:0)
Granada - Selta 1:2 (1:1)

U ponedjeljak:

Viljareal - Osasuna 22h

TABELA: Atletiko Madrid 57, Barselona 54, Real Madrid 54, Atletik Bilbao 43, Viljareal /-1/ 37, Sosijedad 36, Sevilja 31, Valensija 28, Levante 28, Espanjol 26...

(MONDO, foto: AP Photo/Andres Kudacki)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC