• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape za "faraone" zove sinovca i Hadžića!

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić najavio da će za meč sa Egiptom pozvati dvojicu novih igrača, svog sinovca Tina Svena Sušića i Anela Hadžića.

Prema pisanju "Nezavisnih novina", popularni Pape će na spisak za "faraone" uvrstiti igrača Hajduka Sušića i asa austrijskog Šturma iz Graca Anela Hadžića.

"Mi imamo deficit u sredini terena sa defanzivnim veznim fudbalerima, a Tino Sven u Hajduku, za kojeg se nadam da će vrlo brzo dobiti dozvolu FIFA, i Anel u Šturmu upravo igraju na tim mjestima. Problem je što u zadnje vrijeme Elvir Rahimić, te Adnan Zahirović koji je trebalo da ga zamijeni, ne igraju ili igraju vrlo malo u Rusiji, odnosno Njemačkoj. Zato sam primoran da tražim neko drugo rješenje", rekao je Sušić.

Imena koja se nađu na spisku za meč 5. marta protiv Egipćana biće i najozbiljniji konkurenti da putuju na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

"Ništa nije definitivno, svima su vrata otvorena, ali u zadnje vrijeme Rahimić i Zahirović jako malo igraju pa ih ja ne mogu vidjeti u kombinaciji za prvi meč na SP protiv Argentine. Protiv 'gaučosa' moram imati jednog kvalitetnog defanzivca u veznom redu",
dodao je Sušić.

Na pojedine opaske da njegov bratić Tino Sven i Hadžić ipak nisu klasični defanzivci, već više ofanzivci, Sušić je dao zanimljiv odgovor:

"Te primjedbe mogu dati oni koji ne poznaju mene i moj rad. Meni nije defanzivni igrač onaj koji će da uklizava, ruši i samo prekida protivničke igrače. Treba mi kreativac koji zna da igra, može da trči i oduzme loptu. Razbijač, koji će samo napraviti prekršaj, izbiti loptu u korner i aut mene ne zanima".


Kritičari će reći da škripi i u odbrani jer osim kapitena Emira Spahića i nedovoljno iskusnog Ermina Bičakčića, ostali kandidati za dres "zmajeva" nisu previše igrali u posljednje vrijeme.

"Zadnja linija me uopšte ne brine. Tu imam neprikosnovenog Spahića i praktično mi treba još samo jedan uz njega. Vjerujem da će Ognjen Vranješ u novom klubu početi da igra, Ervin Zukanović se oporavio od povrede, Toni Šunjić je standardan u svom klubu, a tu je i Boris Pandža, pa bi se reklo da imamo i viška fudbalera u odbrani", zaključio je Sušić.

(MONDO, foto: sksturm.at, zimbio.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC