• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: "Džigi" se uozbiljio

"Ovo je taj Nikola Ninković. Odavno ga nisam vidio da ovako igra - tačno, odgovorno, ozbiljno", rekao trener Partizana Narko Nikolić.

Trener Partizana Marko Nikolić iz dana u dan slaže mozaik za proljećni dio prvnstva, koji bi, prema željama ljudi iz srpskog šampiona, trebalo da rezultira lijepim kolažom - sedmom uzastopnom titlom šampiona.

Po sunčanom, ali prohladnom vremenu, Partizan je u utorak odigrao pripremni meč pred odlazak na drugi deo priprema u Antaliju. Na terenima SC "Teleoptik" ili "Zemunelo", Partizan je pobijedio Hajduk sa Liona 4:0 (1:0).

Strijelci: Nemanja Petrović u 22, Petar Škuletić u 70. i Filip Malbašić u 78. i 83. minutu meča.

Nikolić je izveo dva tima za ovaj duel. Pošteđeni su bili kapiten Saša Ilić, Vladimir Volkov, Danko Lazović i Nikola Drinčić. Svi ostali su igrali.

Do 60. minuta igrali su:

Lukač, Aksentijević, Ivković, Stanković, Petrović, Gulan, Marković, Pantić, Živković, Fofana, Grbić.

Od 45. minuta Grbića, koji se povrijedio, zamijenio je Filip Malbašić, koji će potom postići dva gola, a od 60. minuta nova postava: Petrović, Vulićević, Trajković, Obradović, Gulan, Brašanac, Ljujić, Ninković, Malbašić, Luka, Škuletić.

U prvih 45 minuta kapiten je bio Voja Stanković, a na tribinama se neko našalio: "Sigurno je pobijedio u 'Čovječe, ne ljuti se', pa je dobio traku". Od 60. minuta kapiten je bio Obradović.

Zanimljivo, svih 90 minuta odigrao je samo Nikola Gulan, koji je u prvom poluvremenu igrao zadnjeg veznog, a u drugih 45 minuta - desnog beka. Prethodno je u kontrolnom meču u Antaliji, protiv bugarskog Liteksa, igrao štopera.

"I meni se danas više svidio kako je igrao beka, ali rano je još... On je igrač koji može da odigra na više pozicija i ovo mu je već treća na kojoj smo ga isprobali u posljednje dvije utakmice", rekao je Nikolić.

Teško je na osnovu ovog meča, po teškom terenu (kada je utakmica počela u 11h bio je zaleđen, pa je sunce počelo da ga topi, na kraju je bio blatnjav) i sa protivnikom koji nije po mjeri izvlačiti zaključke i ocjene.

U prvom poluvremenu, odnosno do 60. minuta, na terenu su bili Partizanovi "klinci", pojačani nekolicinom iskusnijih, a najjači utisak na posmatrače ostavio je Danilo Pantić. Imao je i Andrija Živković lijep prodor po desnoj strani i odlično je šutirao, ali je lopta prozujala pored stative. Partizan je odmah potom poveo (udarac Nemanje Petrovića, iskosa, sa ivice šesnaesterca), bilo je i nekoliko dobrih akcija, okvir gola je pogođen dva puta...

Od 60. minuta gotovo najjači tim crno-bijelih (bez pomenute četvorke) i dodat je gas. Ninković je u nekoliko navrata odlično prigravao saigrače, baš kao i mladi Matija Ljujić, čija je lopta do Predraga Luke otvorila gol-akciju.

Za trenera Marka Nikolića najvažnije je da su svi izašli zdravi sa terena (Grbić je dobio udarac u finišu prvog dijela i zamijenjen je, ali nije nipta ozbiljnije) i da su svi "istrčali prema planu".

"Bilo je dosta dobrih akcija, naglašavam po teškom terenu, bilo je i nekih teničkih grešaka, posebno u prvom poluvremenu, bila su četiri gola", rekao je Nikolić.

Filip Malbašić je još krajem prošle sezone, pogotovo u meču protiv Čukaričkog, pokazao da se vraća u formu. U meču protiv Hajduka je postigao dva gola (doduše iz više nego povoljnih situacija), otvarao se po boku, sarađivao sa Ninkovićem...

"Da, učestvovao je u akcijama, dao je dva gola, ali on još treba da poradi na nekim defanzivnim elementima. Kada je došao u Partizan nije dao ono što se od njega očekivalo, vrijeme je da sad to pokaže", kaže strateg crno-bijelih.

Mimo običaja, Nikolić je odlučio da pohvali jednog igrača. Reč je o Nikoli "Džigiju" Ninkoviću. Utisak posmatrača utakmice je da se Ninković trudio kao da je riječ o takmičarskom meču, imao je dobra rješenja, asistirao...

"Način na koji trenira, pokazao se na terenu. Eto, ako nekoga treba da pohvalim to je on. Nema više nervoze kod njega, posvećen je. Igrao je tačno, i, zapravo, nisam ga dugo vidio ovakvog. Pohvaljujem ga zbog ozbiljnosti, pristupa, tačnosti"
, rekao je Nikolić.

CRTICE IZ "ZEMUNELA"

- Pošteđeni su bili kapiten Saša Ilić, Vladimir Volkov, Danko Lazović i Nikola Drinčić. Svi ostali su igrali.

- Nikola Aksentijević jedini je fudbaler Partizana koji je igrao u dresu sa kratkim rukavima.

- Saša Ivković, centralni defanzivni igrač, za koga se pričalo da će na pozajmicu, ipak ostaje u ekipi.

- Nikolić u Antaliju, na drugi dio priprema vodi 23 fudbalera + tri golmana. Ne idu Ljujić i Georgijević, koji će se vratiti u Teleoptik. "Njima bi ovo trebalo da bude podsticaj za dalji rad", kaže Nikolić.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC