• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan zainteresovan za Abubakara, ali...

"Abubakar Oumaru želi u Partizan, ali malo smo potrčali pred rudu", kaže trener Marko Nikolić. Transfer Stefana Babovića još u magli.

Partizan želi napadača Abubakara Oumarua (Crvena zvezda, OFK Beograd, Vojvodina), on želi u Partizan. Ali, da li postoje prepreke tom transferu?

Prema propisima, jedan igrač tokom sezone ne može da igra za dva kluba u okviru istog takmičenja. Abubakar jeste bio član Vojvodine početkom sezone, ali nije igrao. Da li će Partizan tu naći "rupu" u propisima?

Ono što je sada definitivno poznato je da je srpski šampion zaista zainteresovan za Abubakara, a to smo prvi put čuli sa relevatnog mjesta - od trenera Marka Nikolića.

Takav zaključak izvlači se iz rečenice da je Partizan u ponedjeljak zatrražio od Fudbalskog saveza Srbije tumačenje propisa UEFA, a to je rekao Nikolić.

''Ovdje se propisi tumače kako kome odgovara. A oni su jasni. Svako ko hoće može da provjeri na internetu pravilo FIFA koje kaže da jedan igrač ne može da igra tokom jedne sezone u dva kluba, ali u istom takmičenju, tačnije ligi. Abubakar nije igrao za Vojvodinu u našem prvenstvu, što je takođe provjerljivo. Klub je poslao dopis za takvim zahtjevom, ali znate kako je ovdje, te stvari malo sporije idu'', rekao je Marko Nikolić novinarima poslije kontrolne utakmice sa Hajdukom sa Liona (4:0).

Želja Partizana, dakle, postoji, ali je put do realizacije dug.

"Mislim da smo u ovom slučaju malo potrčali pred rudu, jer Oumaru ima još dvije i po godine ugovora sa Beverenom i mnogo koraka bi trebalo napraviti da bi on eventualno došao u Partizan. Drago mi je što znam da on to želi'', dodao je trener Partizana.

Još nije definisan ni transfer Stefana Babovića iz Voždovca, kome bi ovo bio treći povratak među crno-bijele.

"Već sam govorio na tu temu... Cijenim Stefana Babovića, on je dobar igrač, ali to je pitanje za čelne ljude kluba, sportskog direktora (Alberta Nađa). U svakom slučaju, moj stav je da je uvijek dobro kada postoji jaka konkurencija za svako mjesto u timu i to je mnogo bolje nego kada nema adekvatne zamjene", kaže Nikolić.

(Predrag Vujić - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC