• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

(Ne)očekivano: Razišli se Svonsi i Laudrup!

Mihael Laudrup slobodan je, nakon što se razišao sa Svonsijem.

Nešto nije funkcionisalo, iako je to izgledalo kao saradnja na duge staze.

Pomalo neočekivano, velški Svonsi smijenio je u utorak uveče mladog menadžera, nekada sjajnog fudbalera, Mihaela Laudrupa.

Danca će u premijerligaškim ispitima koji slijede, do daljeg, mijenjati igrač/mendažer, Gari Monk i trener prvog tima, dojučerašnji Laudrupov pomoćnik, Alan Kertis.

Uprkos tome što je Svonsi sa Laudrupom dobio samo jedan od posljednjih deset mečeva u Premijer ligi, malo ko je očekivao ovakav rasplet. Međutim, oni upućeniji u odnose na "Liberti stadionu" kažu da nesuglasice između čelnika i Laudrupa traju od prošlog ljeta i da su stvari vremenom postale samo lošije.

Predsjednik Hju Dženkins rekao je:

"Ovo je prvi put u posljednjih deset godina da se klub rastaje sa menadžerom na ovaj način, ali morali smo da prekinemo tu konstantnu neizvjesnost koja je okruživala Svonsi i Mihaela Laudrupa, odnosno spekulacija oko prekida dugoročne saradnje".

Dženkins je tako uputio na činjenicu da nije jedna pobjeda u deset kola problem koliko to što je Laudrup konstantna meta većih klubova iz Evrope i što je "svako malo" kandidat da naslijedi nekog trenera koji je pod pritiskom.

"Imao sam sastanak sa Mihaelom danas u posljednjem pokušaju da mu dam podršku i da pronađemo način da se poboljša situacija u svlačionici, kako bismo bilježili bolje rezultate u 14 utakmica koje su ostale do kraja lige. Poslije tog razgovora, dugo sam razmišljao i shvatio da je bolje ovako. Shvatio sam da ne bismo mogli lako da dođemo da zdravije atmosfere i stabilnije organizacije".

Za kraj, rekao je...

"Svu neizvjesnost moramo da ostavimo iza nas i fokusiramo se na ujedinjenje na terenu i van njega, na svim frontovima, kako bismo nadogradili ono što je Mihael uradio za nas tokom ovih 18 mjeseci, a to nije bilo malo... Želimo mu sve najbolje u budućnosti".

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Mike Hewitt)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC