• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ubjedljiva, Lazović nadmoćan!

Sa ili bez Lazovića na terenu - nije isto. Zvezda - Sloboda 3:0 (0:0).

Crvena zvezda dovela je ove zime dvojicu novih fudbalera, možda i trećeg, ali je najveće pojačanje pronašla u svojim redovima.

To je definitivno Darko Lazović!

Zvezda sa i bez Lazovića na terenu nije isti tim i to se najbolje vidjelo ove srijede popodne u utakmici protiv Slobode iz Tuzle, koju su navijači mogli da gledaju putem Arene sport.

U formaciji 4-4-2 u prvom poluvremenu, tihih 0:0, uz po jednu šansu na obje strane. U formaciji 4-5-1, sa Lazovićem na terenu dva brza gola, a onda još jedan pogodak za ubjedljivih:

Crvena zvezda - Sloboda Tuzla 3:0 (0:0), na stadionu "Bonifika" u Kopru.

Golove za crveno-bijele postigli su Miloš Ninković sa bijele tačke u 50, Nejc Pečnik u 52. i Luka Milunović u 74. minutu. Samir Efendić isključen je u 49. minutu zbog namjernog igranja rukom u svom šesnaestercu, poslije čega je i dosuđena najstroža kazna za srpski tim, a uprkos insistiranju Slaviše Stojanovića i cijele klupe Zvezde, sudije nisu dozvolile Blaževiću da uvede zamjenu, kako bi meč bio nastavljen sa 22 igrača na terenu.

Bio je to prvi susret dva kluba od raspada SFRJ, ujedno i prvi susret Miroslava Ćira Blaževića sa Crvenom zvezdom poslije skoro 25 godina.

ZVEZDA 1 (4-4-2): Bajković - Cilinšek, Krneta, Pavićević, Mijailović - Kovačević, Milijaš, Pečnik, Ninković - Dauda, Mrđa.

ZVEZDA 2 (4-5-1): Rajković - Petković, Krneta, Pavićević, Mijailović - Gogić, Milijaš, Ninković, Lazović, Pečnik - Mrđa. Kasnije su igrali još Nenadić, Milunović, Savićević, Rakić...

Stojanović je meč počeo u formaciji 4-4-2, sa štoperskim tandemom Jovan Krneta/Savo Pavićević, desno je šansu dobio igrač na probi, Saša Cilinšek, a sve ostalo bilo je identično kao u najvećem broju utakmica u jesenjem dijelu sezone.

Ipak, u takvoj postavci na terenu, Zvezda je za 45 minuta stvorila jednu šansu, preko Dragana Mrđe i mogla jednom da primi gol, kada je Pavićević zakasnio da se postavi u "ofsajd zamku", a to propustio da kazni napadač Slobode sa brojem 17.

Trener crveno-bijelih u drugom poluvremenu izveo je osvježen sastav u promijenjenoj formaciji, sa dva izrazita krila i jednim špicem. Abiola Dauda ostao je u svlačionici, Mrđa bio jedini "naprijed", Nejc Pečnik prešao na lijevu stranu, Darko Lazović zauzeo svoje mjesto na desnom krilu, a Miloš Ninković, koji se mučio u prvom poluvremenu kraj lijeve aut linije, ušao je na svoje prirodno mjesto ofanzivnog veznog.

Na desnom beku, Marko Petković zamijenio je Cilinšeka, Goran Gogić zamijenio je Aleksandra Kovačevića na mjestu defanzivnog veziste i crveno-bijeli počeli su da "vezu" protiv realno slabijeg rivala.

Igra kratkih pasova umjesto hroničnog "bunaranja" i preskakanja sredine terena dala je instant rezultat - a iz nekoliko paničnih situacija pred golom Tuzlaka "pala" su dva gola. Zvezda nije bila opasna samo po lijevoj strani, gdje dominira Mijailović (zbog povrede skočnog zgloba, zamijenjen je u 63. minutu, a i nema pravo nastupa u prvom kolu zbog suspenzije), već su crveno-bijeli bili prodorni i po desnoj strani.

Tandem Lazović/Petković kreirao je obje šanse i za penal i za gol Pečnika.

U Crvenoj zvezdi imaju razloga da budu zadovoljni onim što su prikazali u drugom poluvremenu, s tim da će im vjerovatno biti žao što 40 minuta nisu igrali protiv jedanaestorice protivničkih igrača.

Zvezda je u Sloveniji za sada zabilježila četiri pobjede, uz gol razliku 14:1. Savladani su Sloboda (3:0), Domžale (1:0), Triglav (3:1) i Ankaran (7:0).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Elmedin

Tako su uvjek i pobjedjivali,sa penalom prvo i sa igracoma viska.poz Cupo Zivinice.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC