• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Real ubjedljiv u "prljavom" derbiju

Više faulova i prepirki nego fudbala viđeno je u madridskom derbiju u kojem je Real ubjedljivo savladao Atletiko (3:0).

Madridski rivali odigrali su u srijedu uveče prvi od tri duela u narednih mjesec dana. Posljednji (2. marta) biće i najvažniji pošto se igra u prvenstvu, ali do tada ćemo saznati ko će u finale Kupa kralja – Atletiko ili Real.

Poslije prvog meča, igranog na Santjago Bernabeu, tome su mnogo bliži igrači "kraljevskog kluba".

Sa velikih 3:0 savladali su "jorgandžije" i sada im ostaje da za šest dana na Visente Kalderonu sačuvaju tu prednost, stečenu autogolovima Insue (17. minut) i Mirande (73) i pogotkom Hesea (57).

Ukoliko budu igrali kao ove srijede, to im neće biti problem.

Madriđani su uspjeli da provokacijama i žestokim startovima na Dijega Kostu od prvog minuta potpuno dekoncentrišu rivale, mada im Brazilac sa španskim pasošem nije ostao dužan. Prihvatili su i on i njegovi saigrači takav način igre, ali se nisu snašli u njemu.

Uticalo je to da crveno-bijeli igraju nervozno, nepovezano i sa puno grešaka, dok je na drugoj strani potpuno odsustvo slavljenika Kristijana Ronalda i Karima Benzema u igri Reala, nadoknadio raspoloženi Anhel Di Marija.

Argentinac je namjestio pogodak mladom Heseu za 2:0, a potom i sam "opalio" po lopti iz prve sa dvadesetak metara, ali je imao puno sreće pošto je ona zakačila Mirandu i prevarila Kurotu.

Bio je to drugi autogol "jorgandžija" u ovom meču, pošto je prethodno u 17. minutu Insua neuspješno blokirao šut Pepea i prevario svog golmana.

Iako su imali dosta sreće kod pogodaka, igrači Reala potpuno zasluženo slavili su u ovom meču. Imali su više prilika i, bez obzira na način kojim su došli do toga, kontrolisali su utakmicu od njenog početka.

Atletiko je jedini priliku imao u 72. minutu, kada je Godin šutirao glavom poslije centaršuta iz kornera, ali je Luka Modrić na gol-liniji spriječio loptu da uđe u mrežu.

Pošto je ostao nesavladan i u ovom meču, Iker Kasiljas je došao do rekordnih 800 minuta bez primljenog gola u 111 godina starom Kupu kralja! Golman Reala posljednji put je savladan prije dvije godine, u susretu sa Barselonom. Strijelac je tada bio Dani Alveš.

Interesantno, Kristijanu Ronaldu je ovo bio treći put da igra na svoj rođendan, a i u prethodna dva nije uspio da postigne pogodak. Ovo veče bio je potpuno odsutan na terenu i jedinu šansu imao je pet minuta prije kraja kada je solidno šutirao sa ivice kaznenog, ali je Kurtoa uspio da interveniše.

Realu je ovo bio 22 meč bez poraza u svim takmičenjima, dok je Atletiko poražen prvi put poslije 23 utakmice.

Odavno ekipa Dijega Simeonea nije djelovala ovako nemoćno...

Ipak, mnogo veća borba i mnogo veći ulog biće u igri 2. marta, kada se madridski rivali na Visente Kalderonu butu borili možda i za titulu. Pita se, naravno, i Barselona.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Paul White)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC