• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazović za MONDO: Polako zaboravljam sve...

"Povremeno se javi mali bol, ali u granicama podnošljivog. To je i normalno, ljekari su mi to najavili. Već polako zaboravljam na povredu".

Crvena zvezda nije dovela nijedno bombastično pojačanje ove zime, ali se ozbiljno pojačala!

Razlog - oporavak i povratak u takmičarski pogon Darka Lazovića.

Da s njim i bez njega na terenu nije isto, vidjelo se već poslije desetak minuta igre u drugom poluvremenu posljednje u nizu utakmica, koje je Crvena zvezda odigrala ove zime u Sloveniji. Očas posla, odbrana Slobode iz Tuzle popustila je pod napadima crveno-bijelih... Na kraju 3:0, za osmijehe među igračima.

"Ne bih mnogo o sebi da pričam", skromno je rekao Lazović u razgovoru za MONDO.

"Mogu samo da kažem da sam srećan što sam konačno na terenu, što igram, što sam tu, ravnopravan sa drugima. Željan sam fudbala i utakmica... Nikad nisam imao veću želju da igram", dodao je.

On je bio van terena od aprila prošle godine, kada je u 10. minutu "vječitog derbija" u Humskoj, u utakmici koja je direktno odlučivala o tituli prvaka, doživio tešku povredu koljena. Kasnije je operisan, a jesen je proveo trenirajući u isto vrijeme kada i ostali igrači, ali odvojeno od njih.

Sve do posljednjih desetak dana pred "zimski raspust", kada je osjetio žar igre na dva gola (uz poštedu od strane saigrača).

Sada, toga više nema...

"S obzirom na to da sam imao jako dugu pauzu, za sada sve ide onako kako treba, što se tiče mog punog oporavka i vraćanja u staru formu. Radim sve što i ostali i, iz treninga u trening, polako zaboravljam na povredu... Nadam se da će i posljednja pomisao na to nestati uskoro".

Lazović kaže da tek povremeno osjeti mali bol, ali kaže da je to normalno i očekivano.

"Povremeno se javi mali bol, ali ne u mjeri u kojoj bih morao da preskočim trening ili da ne uradim bilo šta... Često mijenjamo podloge na kojima treniramo. To je normalna stvar poslije tako duge pauze i ljekari su mi i najavili da će tako biti", kaže 23-godišnji Čačanin, koji u Crvenoj zvezdi igra od 2009. godine.

On je tek ove zime počeo direktno da sarađuje sa trenerom Slavišom Stojanovićem i da bude dio priče o taktici, postavci na terenu, kretanjima, zadacima...

Kako "napredujete" trener i ti na polju komunikacije?

"Sve ide u najboljem redu. Tačno da u prvih šest mjeseci nisam bio dio takmičarske ekipe, ali sam svaki dan bio sa njima i radio kad i oni. Slušao sam sve razgovore, pratio šta trener traži od tima, nije mi problem da se uklopim", kaže Lazović.

Sudeći prema pripremama, Lazović će biti na "svojoj" desnoj strani i ako se bude igralo u formaciji 4-4-2 i ako trener bude koristio alternativnu, 4-5-1, u kojoj će on biti još ofanzivniji i rasterećeniji nekih defanzivnih zadataka...

Koja od te dvije ti više leži?

"Ona koju šef odredi. Niko nije u situaciji da bira, pa ni ja. Više mi 'leži' formacija sa jednim napadačem, ali prilagodiću se lako", kaže Lazović na kraju kratkog raporta za MONDO.

U subotu - najjača provjera

Crvena zvezda je u četiri utakmice tokom dva boravka u Sloveniji zabilježila četiri pobjede, uz gol razliku 14:1. Međutim, u subotu je očekuje najteži ispit pre povratka u Beograd - duel sa Koprom, drugoplasiranim timom slovenačkog prvenstva. Utakmica na stadionu "Bonifika" počinje u 15 časova. Potom, crveno-bijeli će igrati i protiv Gorice, 12. februara. Gorica je četvrta u ligi.

(Nikola Janković, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC