• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Igrači pristali na smanjene ugovore

"Najiskusniji pristali da im se smanje zarade, I sa ostalima uskoro razgovor na istu temu", kaže potpredsjednik Slaviša Kokeza.

Slaviša Kokeza na pripremama u Sloveniji obavio je važan razgovor sa najiskusnijim igračima tima oko veoma važne stavke.

"U društvu predsjednika Dragana Džajića Nenad Milijaš, Miloš Ninković i Nikola Mijailović pristali da im se smanje zarade, a tokom vikenda definisaćemo i sa ostalima nove uslove saradnje. Kada se ekipa vrati u Beograd biće potpisani novi aneksi ugovora", izjavio je za "Sportski žurnal" Slaviša Kokeza.

Potpredsjednik Zvezde istakao je da je trojici fudbalera koji su prvi pristali da im se smanje ugovori zahvalan na razumijevanju.

"Posmatrano sa pravne strane, niko od njih nije imao obavezu da na svoju štetu povuče potez u korist Zvezde. Svjesni su situacije u klubu, njih trojica su zdrav motor pozitivnih promjena", rekao je Kokeza i dodao da nijedan od tih igrača nikada nije dolazio da pita za novac već su se zalagali da prije njih pare budu uplaćene onima sa egzistencijalnim problemima.

Čelnik crveno-bijelih rekao je da će smanjenje ugovora znatno doprinijeti uštedi kluba.

"Bruto rashodi na fudbalere su 4,5 miliona evra na godišnjem nivou, a ako realizujemo plan neće prelaziti 2,5 miliona evra. dakle, ušteda bi bila oko dva miliona, plus-minus pet odsto".

Kokeza je napomenuo da će uslijediti i raščišćavanje situacije u radnoj zajednici kluba, budući da postoje i osobe koje ne rade a nalaze na platnom spisku.

"Trenutno je minimum duplo više zaposlenih nego što je potrebno. Razgovaraćemo sa njima i utvrditi tačno ko čestiti obavlja posao, svakog dana dolazi i izvršava obaveze. Ima i onih koji ne dolaze, a vode se kao da su tu, a ustvari ne rade ništa. sa njima ćemo potražiti kompromis i način rastanka, kako ne bi ispaštali oni koji zaista svakodnevno rade", rekao je Kokeza i dodao da će poslije "čistke" svi koji ostanu u klubu početi da dobijaju pune plate, a ne minimalce.

Slaviša Kokeza saopštio je na sastanku sa najiskusnijim igračima dogovoreno da svim fudbalerima do nastavka šampionata, 23. februara, bude isplaćen dio duga.

"Obezbijedićemo do kraja priprema isplatu dijela sredstava koje se duguje, biće srazmjerno podijeljena. Potrudićemo se da to budu veći iznosi, kako bi igrači bili mirni do kraja prvenstva i mislili samo na teren", istakao je Kokeza.

REGISTRACIJA U FOTO-FINIŠU

Crvena zvezda moraće vrlo brzo da riješi goruće dugove kako bi registrovala pojačanja - Savu Pavićevića i Dejana Kelhara. Kao i prošle godine taj problem rješavaće u foto-finišu.

"Prepreka do registracije pojačanja je 750.000 evra. Već smo razgovarali sa pojedinim igračima i u narednih nekoliko dana vjerujem da ćemo doći do dogovora da im se sada uplati dio duga. Optimista sam da ćemo riješiti problem", rekao je Slaviša Kokeza.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC