• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac i Željo danas u Opatiji

Fudbaleri Borca odigraće u petak u 15 časova protiv Željezničara drugu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema u Hrvatskoj.

Današnji rival izabranika Dragana Jovića biće sarajevski Željezničar, a meč se igra na stadionu u Opatiji.

U prvoj utakmici crveno-plavi su izgubili od drugoplasiranog tima Druge lige Hrvatske, Pomorca u Kostreni (2:0).

"Od meča sa Sarajlijama pokušaćemo da dođemo do idealne postave, odnosno okosnice tima od 15, 16 igrača koji će nositi igru u proljećnom dijelu šampionata. Protiv Željezničara većina igrača će igrati 90 minuta, jer želimo da vidimo u kakvoj su spremi. Biće samo nekoliko izmjena, dok će ostatak ekipe dobiti šansu protiv Opatije u nedjelju", izjavio je Jović za "Glas Srpske".

On je istakao da neki fudbaleri nisu zadovoljili na pripremama i da će klub pokušati da ih pošalje na kaljenje u druge klubove.

"Već poslije prvog meča dobio sam jasniju sliku o ekipi. Dosta igrača je napustilo klub, došlo je i nekoliko pojačanja tako da je potrebno vrijeme da se sve iskristališe. Pojedinci se nisu uspjeli nametnuti, ali o njihovim imenima ćemo kada se vratimo u Banjaluku. Oni će na pozajmicu".

Golman Banjalučana Asmir Avdukić smatra da će "sve uskoro doći na svoje mjesto".

"U meču sa Pomorcem bilo je oscilacija, ali siguran sam da ćemo to poboljšati do kraja priprema, odnosno starta prvenstva. Očekujem da ćemo već protiv Željezničara popraviti igru. Naš cilj ostaje Evropa i vjerujem da ćemo na proljeće u Premijer ligi Bosne i Hercegovine bilježiti dobre rezultate", rekao je Avdukić za "Sportski žurnal".

Osim ovog poraza, Jovićevi puleni su prije polaska u Opatiju pobijedili Kozaru sa 2:1, a u trijagonalu (Borac, Kozara, Krupa) poraženi sa 1:0 od ekipe iz Gradiške i savladali Krupu takođe sa 1:0.

S druge strane, aktuelni šampion BiH, sarajevski Željezničar je osvojio drugo mjesto na turniru "Zimski istarski kup" iza Novigrada, a ispred Cibalije. Rumunska Patra je na posljednjem mjestu.

Trener plavih sa Grbavice Hajrudin Đurbuzović protiv Banjalučana neće moći da računa na povrijeđene Semira Kerlu i Emraha Hasanhodžića, a upitni su nastupi i Nermina Jamaka, Damira Sadikovića i Rijada Bajića.


(MONDO, foto: FK Borac)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC