• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Nestvarni Liverpul!

Liverpul na poluvremenu vodi protiv prvoplasiranog Arsenala 4:0! "Crveni" poveli već u 53. sekundi, a ostale golove postigli do 20. minuta!

Razlika između vodećeg Arsenala i četvrtoplasiranog Liverpula bila je osam bodova.

Arsenal se nalazio u seriji od 10 utakmica bez poraza, a na Enfildu nije izgubio još od marta 2007. godine.

Ništa od toga, međutim, nije bilo važno ove subote u prvom meču 25. kola Premijer lige.

Liverpulu je potpuno razbio goste iz Londona, a za to mu je bilo potrebno samo 20 minuta. Poslije 4:0, "crveni" su popustili sa napadima, ali su na startu drugog poluvremena, drugim golom Rafaela Sterlinga, zadali još jedan šamar "tobdžijama".

Arsenal je, ipak, uspio da postigne utješni gol kada je Mikel Arteta realizovao penal nakon prekršaja Stivena Džerarda nad Aleksom Okslejd-Čemberlejnom. Bilo je to u 69. minutu.

Strelci za Liverpul bili su Martin Škrtel u 53. sekundi i 10. minutu, Rahim Sterling u 16. i 52. i Danijel Staridž u 20. minutu.

"Crveni" su poveli poslije dva prekida. Prvo je Džerard centrirao iz slobodnog udarca, a Škrtel se našao usamljen u petercu gostiju, da bi potom Slovak odlično reagovao na ubacivanje kapitena iz kornera. Iz teške pozicije, glavom je poslao loptu u mrežu.

Taj drugi gol bio je uvod u desetominutno "ludilo" pred golom Arsenala.

Prvo se Danijel Staridž našao jedan na jedan sa golmanom Šćešnijem poslije maestralnog dodavanja Suareza. Uspio je da ga prebaci, ali je lopta otišla pored gola.

Zatim je Luis Suarez "opalio" po lopti sa 18 metara, pogodio stativu, a Kolo Ture propustio priliku da zatrese nebranjenu mrežu. Iznenađen, iz prve je šutirao pored gola i tako poštedio tim sa kojim je 2004. došao do titule.

Uslijedile su zatim dve brzopotezne kontre kojima je Liverpul opet duplirao rezultat na semaforu.

U 17. minutu Rahim Sterling je ostao poptuno sam u petercu Arsenala, poslije ubacivanja Suareza po zemlji sa desne strane. I da nije dirao loptu, iza njega je bio Staridž, tako da je treći gol u mreži "tobdžija" bio neizbježan...

Na 4:0 povisio je Staridž, poslije odlične lopte u prostor Kutinja.

Arsenalu je ovo bio tek drugi put od osnivanja Premijer lige (1992) da je primio četiri gola za jedno poluvrijeme. Prvi put dogodilo im se to u meču sa Mančester junajtedom, 2001. godine.

A pogodak koji su primili u drugom poluvremenu, kada je Sterling iz drugog pokušaja uspio da savlada Šćešnija poslije sjajnog dodavanja Turea, svrstao ih je među tri tima koji su kao prvoplasirani na tabeli Premijer lige uspjeli da prime pet ili više golova. Pre "tobdžija" do su doživjeli Mančester junajted (1999) i Norič (1992).

Prosto je nevjerovatno da je vodeći tim najjače evropske lige djelovao tako nemoćno. Odbrana Arsenala kao da nije doputovala u Liverpul, a posljednji bedem (kako to glupo zvuči u ovom trenutku) pred golmanom Vojcehom Šćešnijem činili su Naćo Monreal, Košćelni, Mertezaker i Sanja.

U ovom slučaju, apsurdan je podatak da Arsenal do ovog meča dvije godine nije izgubio utakmicu kada su u posljednjoj liniji tima igrali Loren Košćelni i Per Mertezaker.

Na kraju, Liverpul se vratio u trku za direktan plasman u Ligu šampiona, dok je Arsenal katastrofalno počeo seriju teških mečeva.

Ekipa Arsena Vengera već u sredu čeka duel sa Mančester junajtedom u vanrednom kolu, pa u nedelju ponovo protiv Liverpula u FA kupu, a onda i prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv moćnog Bajern Minhena!


(MONDO:Foto: Beta/AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC