• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Partizan nije u ratu sa sudijama

"Ako neko pogriješi, to mora da se kaže", poručio je trener crno-bijelih sa brifinga u "Zemunelu". Ne može da dočeka duel protiv Radničkog.

Trener Partizana Marko Nikolić sreo se u utorak sa novinarima u Sportskom centru Teleoptik i u opširnom razgovoru analizirao urađeno, komentarisao učinak pojedinih igrača i najavio šta očekuje njegov tim u predstojećem periodu, prije svega u subotu, u Kragujevcu.

Nakon pobjede nad Radničkim iz Niša poručio je da su crno-bijeli ostvarili trijumf ogromnom željom. Isto misli i nekoliko dana nakon toga.

"Ne mijenjam utiske ni dan-dva kasnije. Imali smo u ponedjeljak jedan trening, danas su na programu dva. Do petka ćemo ponovo jednom trenirati. Radimo bez sedam igrača koji su sa reprezentacijama. Počeli smo sa pripremama naredne utakmice. Motivisan rival, iskusan – Čančarević, Marić, Tintor, Beljić, Čadikovski, Spalević – svi momci sa mnogo godina i utakmica u nogama. Tu su i mlađi. Teška utakmica, kao i sve do kraja prvenstva".

Ekipa mladog trenera "probila je led" u subotu, prvom pobjedom pod njegovim vođstvom. Da li je sata cijeli tim rasterećeniji?

"Ne neko posebno. Ali ambijent je bolji iako nije bio narušen ni poslije meča u Pazaru. Stalo nam je bilo da dođemo do pobjede. Vidjelo se to na terenu. Kada se pogleda snimak, 95 odsto vremena smo bili sa 10 igrača na terenu rivala. I to protiv najbvolje odbrane u ligi. Uz strpljenje, upornost, želju i koncentraciju stigli do tri boda. Ali znamo koliko je još posla ispred nas. Ovo je samo jedan korak imamo ih još 13".

Navijači su bili oduševljeni pristupom ekipe toj utakmici. Ni trener nije htio da "traži dlaku u jajetu".

"Nemam mnogo (da zamjerim). Samo možda u početku ta želja nadjačala pamet, pa smo išli sa tri na jednog i tako smo primili gol. Izašli smo sa četiri, pet igrača na bok i za jedan trenutak zaboravili na taktiku. Toliko je iskusan Radnički da nas je odmah kaznio. Ako tražim dlaku u jajetu to je to. Slažem se sa publikom. To je i bio cilj. Da dovedemo navijače i da ih zadržimo. Nisam siguran da li je moguće postići takav nivo motivacije, ali ćemo težiti".

Mladi prvotimci Pantić i Živković će početi neke od narednih utakmica.

"Ako ovako nastave svakako će predstavljati budućnost i Partizana i srpskog fudbala. Dobro koriste minute", dodao je Nikolić.

Isključenje Nikole Ninkovića, koji se sa kapitenskom trakom zaletio ka protivniku i udario ga rukom sa leđa, nije htio da javno komentariše. Zadovoljan je činjenicom da je mladi i problematični fudbaler shvatio svoju grešku.

"To je naša interna stvar. Imamo svi korektan odnos sa njim. Radio je odlično na pripremama da pobijedi sam sebe. Taj put nije lak ni za nas, a kamoli za dijete od 19 godina sa velikim pritiskom na leđima. Ja to neću pojačavati. Vidim razliku kod njega, uvijek je ranije tražio krivca u drugome, sada je kritičan bio sam prema sebi dovoljno. To je dio njegovog odrastanja. Najgora stvar je oštro je ostavio saigrače tri četiri minuta na cjedilu. Razgovaram sa njim kao i sa svakim drugim momkom u timu".

"Ovo je bio specifičan meč, sa specifičnom situacijom. Ninković je trebalo da ostane miran, da samo Ćulum dobije crveni. Nemam razloga da se plašim da ćemo dobijati crvene kartone i ubuduće", podvukao je trener Partizana.

Prema Nikolićevom mišljenju, Filip Malbašić je odigrao dobro, ali može i bolje.

"Može i bolje. Dao je gol i namjestio šansu. Ali, u dvije prilike nije primio loptu kako treba. Da nismo pobijedili, možda bi gledali dva loša primanja. Malo više od korektnog, ali može i bolje".

Koliko se osjeća pritisak u timu?

"Ja ga ne osjećam. Daćemo svi u klubu sve od sebe. Fudbal je to. Davaćemo sve od sebe do posljednjeg momenta. Najzadovoljniji sam tom simbiozom energije navijača i igrača. To je najvažnije. To nam je velika snaga, a mi smo ti koji moramo da damo podstrek publici. Iako nekad dobijamo tu podršku blanko, hoćemo da je svaki put zaslužimo. Moramo pod obavezno to da zadržimo. Vjerovao sam ja u njih kao i oni u sebe. Ubijeđen sam bio da će nam se isplatiti tolika glad za fudbalom".

Poslije remija u Novom Pazaru, trener Partizana smatrao je da bi klub trebalo da oštrije i glasnije reaguje. Nakon izdavanja klupskog saopštenja istakao je da je zadovoljan.

Upitan da prokomentariše kritike da se više bavi suđenjem, odgovorio je da mu je najvažnija reakcija Partizana.

"Nisam čuo te kritike. Ako neko priča sa strane... Ja nisam nikoga sreo da mi je nešto rekao u lice. Za nas je to prošlost, ali simpatična odluka povodom poništenog gola u eri tehnologije kada postoji audio i video zapis. Nisam u ratu sa sudijama. Ni ja, ni Partizan. Ako neko pogriješi to mora da se kaže. Da li je bila greška, opšte mišljenje neutralne javnosti jeste. Da li je greška i ovaj jedanaesterac protiv Radničkog, mislim da većina kaže da jeste".

Ako bude grešaka u korist njegovog tima?

"Nisam bio u toj situaciji. Vidjećemo. Ne bih da prejudiciram stvari".

Oporavljeni Danko Lazović vratiće se u takmičarski pogon za meč protiv Radničkog 1923 narednog vikenda.

"Konkurisaće za tim u Kragujevcu. Lakše će biti i Škuletiću kada se Danko pridruži. I Danko i Petar su pokazali na pripremama da bolje funkcionišu kada su zajedno. To je meč od ogromnog značaja za nas. Jedva čekam tu utakmicu. Ne daj Bože da se neko od nas plaši meča. To je nešto najljepše za sve u fudbalu. Tu se mjeri kako smo radili tokom nedjelje. Respekt prema rivalu je dio sportske kulture".

Da li su bunkeri problem Partizana?

"Svaka ekipa ima pravo da igra kako želi. Nije lako kada je tim organizovan u odbrani. Mi smo protiv Nišlija dva puta to riješili. Nije dobro kada iz neopreznosti primimo gol, a ne bunker. Potrebno je još veća koncentracija i opreznost prerd golom rivala. Stvorili 10-12 šansi, a postigli dva gola. Bitno je realizovati prvu-drugu šansu".

(Vladimir Sukdolak, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC