• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Zadovoljniji bordo od plavog tabora

Ako je suditi prema izjavama iz tabora sarajevskih rivala ishodom žrijeba četvrtfinala Kupa BiH zadovoljniji na Koševu nego na Grbavici.

Krilni napadač Sarajeva Ognjen Todorović zadovoljan je žrijebom koji je njegovom timu dodijelio gradskog rivala Željezničar u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine jer je "poseban osjećaj igrati derbi grada".

"Možemo biti zadovoljni žrijebom. Uvijek je poseban osjećaj igrati gradski derbi. Nadam se da ćemo nakon ovog dvoboja sa Željezničarom mi proći u narednu rundu takmičenja. Ipak, još je rano pričati o toj utakmici. Naše misli su fokusirane isključivo na utakmicu protiv Olimpika. U nedjelju želimo pobjedu, i sa tri boda protiv Olimpika želimo ući u utakmicu protiv Željezničara", izjavio je Todorović za klupski sajt.

Lijevi bek bordo kluba Bojan Puzigaća smatra da utakmica protiv Željezničara dolazi u pravom trenutku.

"Što se tiče utakmice sa Željom, mislim da dolazi u dobrom trenutku. Imaćemo priliku da odmjerimo snage protiv jake ekipe. Nadam se da ćemo odigrati što bolje. Vjerujem da ćemo biti na željenom nivou, te da ćemo obezbijediti jednu dobru izlaznu situaciju pred revanš na Koševu", rekao je Puzigaća.

Međutim, u Željinom taboru smatraju da je "tajming" najveći problem.

Trener plavih sa Grbavice Dino Đurbuzović nije se obradovao dvomeču sa najljućim rivalom, najviše iz razloga što derbiji, kako je rekao, dolaze u nezgodno vrijeme za njegov tim.

"Tako je kako je. Derbi iskreno nije mogao doći u gore vrijeme. Znate i sami da smo u problemima sa povrijeđenim igračima, ali na nama je da što bolje odigramo te dvije utakmice i pokušamo da stignemo do polufinala Kupa BiH. Ako kompletiramo tim do naredne srijede, odnosno revanša na Koševu onda će biti lakše", rekao je Đurbuzović sararajvskim medijima.

Na pitanje koliko je važno domaćinstvo u derbijima sa Sarajevom, trener Željezničara je odgovorio: "Ne igra to neku veliku ulogu kod nas. Pravila u derbijima ne postoje, to su uvijek do samog kraja neizvjesne utakmice".

Kapiten Želje Muamer Svraka je uprkos svim problemima sa povredama veliki optimista.

''Nisam razočaran zbog žrijeba, čak mi je jako drago što ćemo igrati sa Sarajevom jer ukoliko želite da osvojite trofej morate da igrate sa najjačim rivalima''.


Svraka vjeruje da je najveća prednost Želje što se prvi meč igra na Grbavici.

''Mislim da nam je najveća prednost to što prvu utakmicu igramo na domaćem terenu, te bi nam bilo kakva pobjeda bez primljenog gola, dosta olakšala posao pred revanš. Možemo u polufinale Kupa BiH'', zaključio je on.

Prvi meč sarajevskih rivala igra se na Grbavici (12. mart), a revanš je 14 dana kasnije na Koševu.

(MONDO, foto: Arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC