• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gostujuća mreža u Dablinu miruje od 2012!

Irci su bez primljenog gola pobijedili prethodne tri ekipe koje su dolazile na prijateljski sparing na "Aviva" stadion. Može li Drulović uspjeti?

Ljubinko Drulović drugi je vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije od ostamostaljenja.

I prethodni, Radovan Ćurčić, šansu je dobijao samo u prijateljskim mečevima. Skor mu je 2-1-2, a posljednju pobedu koju su "orlovi" ostvarili kada ih je predvodio "ve-de", bila je ona kiparska nad Jermenijom, 28. februara 2012. godine. Rezultat 2:0.

Kako će igrači prihvatiti Drulovića i kako će se Drulović snaći u nezahvalnoj ulozi, saznaćemo u srijedu uveče, kada na lijepom "Aviva stadionu" u Dablinu, prestonici Republike Irske, počne treći okršaj Srba i Iraca u fudbalu, a sedmi ako se računa i period "jugoslovenstva".

Za sada, potpuno su ravne časti: 2-2-2 ukupno, a 0-2-0 od 2006. godine. I prethodna dva puta Srbija je igrala sa Irskom u prijateljskim mečevima. U gostima bilo je 1:1, kod kuće, 15. avgusta 2012. godine, "ružnih" 0:0.

Bila je to posljednja provjera srpskog tima pod vođstvom Siniše Mihajlovića, prije nego što su počele turbolentne kvalifikacije za Mundijal 2014. godine, na kojem neće biti ni "orlova", ni njihovih sutrašnjih protivnika.



Kako Srbija igra prijateljske mečeve? Oprečno!

Od 2010. godine, skor Srba u pripremnim susretima je 10-5-10 i apsolutno nikakvo pravilo nije moguće izvući pred duel u Dablinu, jer su "orlovi" pobjeđivali i kod kuće i na strani, gubili i kod kuće i na strani, nadigravali bolje od sebe, gubili od lošijih...

Kod Iraca već postoji pravilo - oni igraju odlično na svom stadionu i promjenljivo u gostima! Tokom 2013. bili su domaćini u prijateljskim mečevima tri puta i zabilježili tri pobjede bez primljenog gola protiv Poljske, Gruzije i Letonije, uz postignutih devet. U gostima, skor im je 0-3-1, a gol su dali samo Englezima u remiju na "Vembliju" od 1:1.



Posljednji koji su kao gosti pobijedili u Dablinu, a da se nije igralo za bodove, u kvalifikacijama, bili su Grci (0:1), kojima je to uspjelo 14. novembra 2012. godine.

Drulović, koji je kolegi selektoru mlade reprezentacije Radovanu Ćurćiću (i prethodniku na klupi 'A' reprezentacije kada su u pitanju privremeni selektori), ostavio trojicu standardnih "orlova" zbog važnosti duela sa Belgijom, dan prije utakmice rekao je:

"Za nas je meč u Dablinu takmičarskog karaktera. Moramo da imamo takav pristup sve do početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Spremni smo za utakmicu protiv odlične selekcije Republike Irske. Vidim da domaćini najavljuju veliki broj navijača na tribinama".




Kapiten Srbije Branislav Ivanović istakao je da nacionalna selekcija nema više prava na kiks i da mora da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

"Nije fraza, ali mi zaista kvalifikacije za EP počinjemo u Irskoj. To je jedna od pet utakmica koje su nam preostale do mečeva za bodove. Poznato je da nemamo ni najmanje pravo na grešku, niti bilo kakav izgovor. Plasman u Francusku je naša obaveza", dodao je Ivanović.

Zamjenik kapitena reprezentacije Srbije i fudbaler Mančester sitija Aleksandar Kolarov nada se da su njegovi saigrači i on naučili mnogo iz prethodnih kvalifikacija.

"U posljednja dva kvalifikaciona ciklusa nismo ostvarili rezultat koji smo željeli. U ovom trenutku nalazimo se u prednosti jer je ekipa kroz neuspjehe stekla potrebno iskustvo. Ako smo inteligentni greške više nećemo praviti, već ćemo iz njih izvući pouke i primjeniti ih u budućnosti. Ima dovoljno vremena i utakmica do kvalifikacija, ali to ne znači da treba svaki meč ili trening shvatiti olako", zaključio je Kolarov.

Utakmica između Republike Irske i Srbije počinje u srijedu u 20.45 na stadionu "Aviva" u Dablinu.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Srđan Stevanović, Ryan Pierse)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC