• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eto: Igraću i kad napunim 20, možda i duže

"Iako poznaje detalje iz serija koje su se emitovale 80-ih, Kamerunac kaže da se osjeća kao kad je osvojio Ligu šampiona sa 12 godina".

Engleski fudbalski satiričar Džon Foster, u svojoj rubrici "Back of the net" na sajtu magazina "Four Four Two", poput našeg Njuz.net, savršeno koristi banalnosti iz ostrvskog i kontinentalnog fudbala.

Naročito je bio briljantan povodom nesporazuma koji je izazvao menadžer Čelsija Žoze Murinjo, kada je u neformalnom razgovoru jednom francuskom novinaru, u šali, rekao da "nema napadače", a i da od ovih što ima, "ne zna da li Eto ima 32 ili možda 35 godina", dodavši "ko to može da zna".

Francuz je, mimo etičkih pravila novinarskog poziva, ovu Murinjovu neslanu šalu objavio, što je razbjesnilo Portugalca, koji je potom opleo po televiziji "Canal Plus".

Ali, bilo je kasno...

Priča je već viralno obišla svijet interneta i stigla, između ostalog, do Samjuela Etoa.

A, Foster? Dosjetio se da objavi "intervju" s Kameruncem, koji je poput izmišljenih priča Njuz.net, imao za cilj da nasmije navijače Čelsija i šire od toga.

Prenosimo "razgovor".

"Ne smeta mi to što je Murinjo rekao", izjavio je Eto za "Four Four Two".

"Znam da neki ljudi odbijaju da prihvate da imam 17 godina, bez obzira na činjenicu da sam debitovao za reprezentaciju Kameruna 1997. godine".

On je dodao...

"Naravno da nemam brzinu i startnost kao kada sam osvojio Ligu šampiona sa svega 12 godina, ali sve dok se moje tijelo osjeća dobro, ne postoji razlog zbog kog bih prestao da igram, pa čak i da u međuvremenu ostanem bez povlastice za javni prevoz koje pripadaju tinejdžerima".

Autor, ipak, navodi da javnost sumnja u Etoove tvrdnje zbog njegovih sklonosti ka baštovanstvu, zavidnoj kolekciji vunenih patofni i enciklopedijskom poznavanju svake od epizoda američke TV sapunice "Zlatne djevojke" (The Golden Girls), emitovane između 1985. i 1992. godine.

Pojedinci tvrde, navodi autor, da Eto čak poznaje i sve likove iz serije "Mala kuća u preriji" (Little House on the Prairie), koja je prestala sa emitovanjem 1983. godine.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Mike Hewitt)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC