• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pikeovo emotivno pismo "anđelu čuvaru"

Štoper Barselone Đerar Pike ne krije da je uzdrman odlukom Karlesa Pujola da na kraju sezone ode sa Nou Kampa.

Đerar Pike u Barseloni je napravio prve fudbalske korake, zatim sa samo 17 godina otišao u Mančester junajted, da bi se ljeta 2008. vratio u matični klub i od tada se odbrana Barse ne može zamisliti bez visokog štopera.

Sada 27-godišnji Pike, najčešće je igrao u tandemu sa Karlesom Pujolom, dok dugokosog veterana nisu "načele" povrede i počele da ga odvajaju od terena - sve češće i na sve duže periode.

"Bio si moj anđeo čuvar", poručio je Pike u pismu koje je objavio na svom Facebook profilu.

"Došlo je vrijeme da odeš. To je zakon prirode, ali meni je jako teško da zamislim ekipu Barselone bez tebe. Kada se sjetim Pariza i Rima (gradova u kojima su Katalonci osvajali Ligu šampiona), prva asocijacija si mi ti kako podižeš trofej. Na Vembliju si to prepustio Abiju (tada oboljelom Eriku Abidalu), što te čini još većim čovjekom. Mislim da bez tebe ništa neće biti isto", napisao je sjajni defanzivac.

Pujolu je tokom prošle godine dva puta operisano koljeno, čime je broj operacija u njegovoj profesionalnoj karijeri uvećan na šest.

Ove sezone uglavnom je igrao kup utakmice. U Primeri je zabilježio samo pet nastupa, kao i jedan u Ligi šampiona, da bi u utorak saopštio odluku o odlasku iz Barselone i jednostranom raskidu ugovora, koji je trebalo da važi do ljeta 2016.

"Upoznao sam te prije šest godina. Bio si kapiten i simbol tima, a ja klinac koji je tek došao, sa ambicijom da osvojim svijet. Od prvog dana smo imali sjajan odnos na terenu i van njega. Pored tebe sam se osjećao zaštićenim, znao sam da ćeš biti tu da ispraviš moje greške", dodao je Pike.

"Znam da će mi nedostajati tvoji govori u svlačionici, tvoji savjeti i posebno tvoje liderstvo tokom utakmica. Ti si jedinstven. Navijači mogu da pjevaju o 'novom Pujolu', ali ga nikada neće pronaći. Puji, hvala ti na svemu".

Pujol je minulog vikenda protiv Almerije postigao svoj prvi ligaški pogodak ove sezone. On, za sada, nije odlučio da završi karijeru, a naredne korake vući će u zavisnosti od toga kako se bude osjećao.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Denis Doyle)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC