• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Širokobriježani magnet za autogolove

U dosadašnjih 20 kola Premijer lige BiH gledaoci su vidjeli četiri autogola, od čega čak tri na utakmicama Širokog Brijega!

I na utakmici 20. kola proteklog vikenda, u kojoj je tim sa "Pecare" deklasirao Zvijezdu Gradačac sa 6:0, prvi pogodak mogao bi se pripisati gostujućem čuvaru mreže Nikoli Stijakoviću.

Naime, napadač Širokobriježana Goran Zakarić uputio je udarac sa lijeve strane ka golu tima iz Gradačca, golman Stijaković nespretno je reagovao i ubacio loptu u svoj gol, ali je pogodak ipak pripisan Zakariću.

Da je tim iz Širokog Brijega pravi magnet za autogolove, pokazale su utakmice iz prvog dijela sezone.

U 3. kolu, na derbiju Sarajevo - Široki Brijeg, defanzivac bordo tima Vule Trivunović prevario je svoj saigrača na golu Sarajeva Dejana Bandovića i autogolom doveo Širokobriježane u vođstvo. Hercegovci su na tom meču pogotkom Dalibora Šilića u posljednjim trenucima stigli do pobjede 2:1.

Već u narednom kolu, iskusni štoper Širokog Brijega Vedran Ješe, koji je tokom zimskog prelaznog roka pojačao Zadar, nespretnom intervencijom zatresao je mrežu kolege Luke Bilobrka. Bio je to gol kojim je Rudar Prijedor na "Pecari" došao do vođstva 3:2, ali je susret na kraju ipak završen remijem, obzirom da je Brazilac Vagner u 84. minutu pogodio za 3:3.

Na još jednom derbiju Širokobriježana i Sarajlija viđen je autogol. Duel Širokog Brijega i Željezničara u okviru 8. kola Premijer lige BiH, obilovao je uzbuđenjima i golovima. Širokobriježani su slavili 3:2, a treći njihov pogodak djelo je Asima Škaljića, fudbalera tima sa "Grbavice"!

Da autogolove ne postižu i primaju samo fudbaleri Širokog Brijega, pobrinuo se Boris Raspudić. On je u 15. kolu igrajući za Borac postigao gol za Travnik. Srećom po banjalučki tim, ovaj pogodak defanzivca Borca nije uticao na konačnog pobjednika jer je meč na stadionu "Pirota" završen pobjedom gostiju 2:1.

Zanimljiv je podatak da su svi igrači koji su postigli autogolove, osim Vuleta Trivunovića, tokom zimske pauze promijenili klupske boje!

Vedran Ješe je, kako smo već pomenuli, prešao u Zadar, Asim Škaljić je iz Željezničara otišao u Velež, dok je Boris Raspudić odlučio da napusti Borac i karijeru nastavi u klubu DPMM sa Bruneja.

Da li zbog činjenice da su tresli mrežu svojih klubova ili je u pitanju koincidencija?

(Bojan Jakovljević - MONDO, foto: bljesak.info)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC