• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čudo: Porto smijenio trenera zbog neuspjeha

Nazire se kraj višegodišnjoj idiličnoj priči popularnih "zmajeva". Paulo Fonseka morao da ode sa klupe.

Fudbalski klub Porto u 21. vijeku je možda i najbolji u Evropi ako se gleda "miks" rezultata ostvarenih na terenu i stanja u klupskoj blagajni.

Popularni "zmajevi" su od 2000. godine devet puta bili prvaci Portugala, osvojili su sedam nacionalnih kupova, Ligu šampiona, dva puta Ligu Evrope (Kup UEFA), Interkontinentalni kup...

Istovremeno su od prodaje asova inkasirali više stotina miliona evra, dovodeći igrače relativno skromnog rejtinga, koji su potom odlazili u Čelsi, Mančester junajted, Barselonu, Real, Atletiko, Inter, Zenit...

Rezultati apsolutno nisu trpjeli. Porto je dominirao u svojoj zemlji, a podrazumijevalo se i da u Evropi prođe makar u osminu finala Lige šampiona.

Ove sezone je tome došao kraj, a ceh je platio trener Paulo Fonseka, koji je ljetos doveden iz Pasoš Fereire. On je sa upravom kluba postigao sporazum o povlačenju sa klupe, a zamijeniće ga dosadašnji trener "B" tima Luis Kastro.

Porto se nalazi u seriji od četiri utakmice bez pobjede u svim takmičenjima, što je nezabilježeno u posljednjih 10 godina.

Plavo-bijeli su na tabeli domaćeg prvenstva treći, sa devet bodova manje od vodeće Benfike. Nedavno je Eštoril odnio sva tri boda sa stadiona Dragao, što je prethodno uradio Leišoes, u oktobru 2008!

Navijači su na posljednjim utakmicama zviždali Fonseki i mahali bijelim maramicama, kao izraz nezadovoljstva rezultatima.

Porto je u šesnaestini finala Lige Evrope uspio da eliminiše Ajntraht (2:2, 3:3) i u narednoj rundi će se sastati sa Napolijem.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Paulo Duarte)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC