• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se dešava sa papirima u Crvenoj zvezdi?

Crveno-bijeli imali dva velika administrativna propusta. Prvo sa vizama trojice stranaca za Sloveniju, potom i sa registracijom Saše Cilinšeka.

Saša Cilinšek i definitivno neće konkurisati za mjesto u timu Crvene zvezde, iako je u posljednjem trenutku zimskog prelaznog roka angažovan da pojača konkurenciju u ekipi Slaviše Stojanovića.

Crveno-bijeli nisu na vrijeme predali papirologiju za bivšeg mladog reprezentativca Jugoslavije, pa nije mogao da bude registrovan za proljećni dio sezone. Tačnije, zaboravili su da od FS Srbije traže da uputi zahtjev kolegama u Francuskoj da pošalju sertifikat za ovog igrača, čiji je posljednji klub bio Evijan.

Iskusni defanzivac je u izjavi "Sportskom žurnalu" rekao da mu nije poznato "gdje je zapelo".

"Nemam potpunu informaciju. Postoji, valjda, problematika oko sertifikata. Vjerovatno zato što šest mjeseci nisam bio nigdje prijavljen. Možda su se zagubili papiri...", sa žaljenjem je konstatovao 32-godišnji fudbaler.

Gubitak Cilinšeka neće biti od presudnog uticaja u borbi za titulu, iako bi njegovo iskustvo značilo na jačanju konkurencije za mjesto u timu, pošto je posljednji takmičarski meč odigrao 25. maja 2013. za rezervni tim Evijana.

Ono što je mnogo bitnije u cijeloj priči jeste da su se na "Marakani" obrukali po drugi put za kratko vrijeme.

"Jeste, naša je greška što Saša neće moći da igra. Svi rokovi za registraciju igrača su već prošli", rečeno je MONDU u Crvenoj zvezdi.

Prethodna greška, takođe ne toliko bolna koliko ružna po ugled kluba, dogodila se u januaru, kada su crveno-bijeli zaboravili da obezbijede slovenačke vize za trojicu stranaca - Migela Arauha, Ifeanija Onjila i Robertsa Omegu.

Ni tada, kao i sada kada je Cilinšek u pitanju, nije bilo zvaničnog objašnjenja iz Crvene zvezde ko je odgovoran za propust.

Po funkciji, ovim poslovima trebalo bi da se bavi generalni sekretar Miodrag Zečević, ali se on nije javljao na naše pozive, tako da nismo u mogućnosti da vam prenesemo njegovo viđenje situacije.

Ostaćemo uskraćeni i za odgovor na pitanje šta će se desiti sa Cilinšekom, koji ima potpisan ugovor sa Crvenom zvezdom, ali bi on sada mogao da se proglasi nevažećim, pošto igrač nije registrovan.

Da li će tako i biti ili će u Zvezdi biti korektni i do ljeta ispunjavati obaveze prema igraču kojeg su svojevoljno angažovali i koji ničim nije kriv što neće igrati, vidjećemo.

(Jovan Terzić - MONDO, Foto: MONDO - Petar Stojanović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC