• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjeda u Dablinu! Srbija postaje ekipa!

Loši počeci pretvarali su se u katastrofe. Ovog puta, Srbija je pokazala zrelost i po pljusku "okrenula" Irce iz 0:1 u 2:1!

Po pljusku u Dablinu:

Republika Irska - Srbija 1:2 (1:0)!

Kao rijetko kada, posle lošeg "ulaska" u utakmicu, srpski tim uspio je za kratko vrijeme u drugom poluvremenu da dosjetljivim potezima i igrom kraktih pasova nadoknadi propušteno u prvih 45 minuta, kada je neadekvatan "ulazak" u meč bio kažnjen s dva brza gola, od kojih je jedan na sreću poništen.

Strelci su Šejn Long za Irsku u 8, odnosno Džejms Mekarti u 48. autogolom i Filip Đorđević u 60. minutu za Srbiju.

Najkraće rečeno: Sve ono što su nonšalantnim pristupom u prvom poluvremenu platili i mogli da plate još skuplje, srpski momci uspjeli su da naplate pravim takmičarskim pristupom i spuštanjem lopte na zemlju po povratku na teren.

Gol u 3. minutu jeste Srbija primila, ali nije priznat zbog neinteligentnog poteza Vesa Hulahana koji je iz ofsajd pozicije "dirao" loptu pri šutu Glena Vilana. Lopta bi svakako završila u golu Vladimira Stojkovića, ali je Hulahan učinio da pogodak bude neregularan.

Sudija ga je poništio i ostalo je 0:0, ali samo u narednih pet minuta...

Jednu dugu loptu sa polovine Iraca "gradio" je Milan Biševac, ona je došla do kapitena Branislava Ivanovića koji je zaigrao na poziciji štopera i... uslijedila je velika greška najiskusnijeg srpskog igrača - lijevom nogom loše je zahvatio loptu u namjeri da je vrati do Stojkovića, Long se našao oči u oči sa našim golmanom i lagano ga prebacio:

Irska Republika - Srbija 1:0!

Long je imao još jednu, možda i bolju priliku da savlada Stojkovića, kada je u kontri koja je trajala tri sekunde istrčao sam pred golmana i bio manje iskosa nego u osmom minutu, ali mu je Stojković majstorski "ušao u šut" i sprečio drugi gol nezgodnog Irca za 30 minuta igre!
Stojković - Long 1:1.

Irci vode, momci Ljubinka Drulovića apsolutno neadekvatno su ušli u ovaj prijateljski duel pred punim "Aviva" stadionom u Dablinu.

Situacija se popravila, a ekipa uzobiljila tek poslije primljenog gola, pa su "orlovi" imali dve lijepe šanse za gol. Udarac Ivanovića glavom, poslije kornera Aleksandra Kolarova, Irci su izbili sa gol-crte, a možda i tek kada je lopta prešla istu... Doduše, ne cijelim obimom.

I kad su Srbi imali posjed i kad su igrali do noge, nedostajao je završni pas, a srpski igrači pokušavali su da naude visokim Ircima brojnim centaršutevima sa oba boka. Jedan takav, umalo je završio u mrežu, kada je centrirao Dušan Tadić. Dejvid Ford je nekako izbacio loptu u korner...

Visoko postavljena odbrana Srbije stradala je svaki put kada su borbeni irski vezisti slali lopte u prostor, bilo na bok, bilo u sredinu, a događalo se i da "zeleni" stvore šansu pred Stojkovićem za manje od deset sekundi nakon što bi lopta bila u njihovom kaznenom prostoru.

Srbija je pretrčana i nadigrana u prvih 45 minuta. Slijedi nastavak...

DRUGO POLUVRIJEME:

Jednu "tika-taka" akciju Srbije, umjesto Filipa Đorđevića (koji bi sigurno dao gol) finiširao je Džejms Mekarti. Poslije njegovog klizećeg starta u petercu, lopta je prešla preko crte i na semaforu bilo ispisano 1:1.

Svemu je prethodio dupli pas Kolarova i Tadića na lijevoj strani i centaršut Kolarova ka Đorđeviću. Što srpski centarfor nije, jeste vezista Iraca!

Tadić je tukao sa 20 metara, a Ford odbranio pre nego što je Đorđević "upisao" ono što mu je uskratio Mekarti. Kao kod njegovog autogola, samo što je u akciji učestvovao Zoran Tošić umjesto zamijenjenog Dušana Baste, Srbija je izigrala kompletnu odbranu Iraca i...

...naizgled "smotan" pas Tošića na peterac ka Đorđeviću, centarfor Nanta uspio je da smjesti u mrežu iako je bio leđima okrenut golu - 1:2! Za 12 minuta igre "okrenuli" smo Irce, koji su baš u tom periodu utakmice osetili šta znači Nemanja Matić na sredini terena.

Matić je pokazao da je klasa u odnosu na irske veziste, koji su mogli da mu pariraju samo po pitanju borbenosti i ničemu više.

Rezervista Tošić mogao je da postavi 1:3 u 70. minutu, kada je na centaršut s lijeve strane Đorđević loše "uhvatio" makazice. Praktično je proigrao "Bambija" na petercu, koji je u gužvi pokušao da "ćušne" loptu u mrežu levom nogom, ali je Ford uhvatio loptu.

Do kraja utakmice, u seriji izmjena na obje strane, tokom kojih je Adem Ljajić zabilježio povratak u nacionalni tim, a Nebojša Gudelj debi za svoju zemlju, golman Stojković nije imao puno posla, a Tošić i Ljajić mogli su bolje da završe kontru "4 na 3" za možda i ubjedljiviju pobjedu Srbije, koja je u seriji od sedam utakmica bez poraza.

REPUBLIKA IRSKA: Ford - Kolman, Kiog, Vilson, Vord - Megidi (od 73. Marfi), Mekarti (od 61. Mejler), Vilan, Meklin - Hulahan (od 61. Pilkinton), Long.

SRBIJA: Stojković - Rukavina (od 89. Gudelj), Ivanović, Biševac, Kolarov - Fejsa, Matić, Tadić (od 81. Ljajić), Basta (od 59. Tošić) - Marković (od 75. Sulejmani), Đorđević (od 86. S. Šćepović).

(MONDO, Foto: Tanjug/AP/Peter Morrison)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC