• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko: Sušić nije poštovao naš dogovor

Napadač BiH Edin Džeko otkrio da je imao dogovor sa Sušićem da igra jedno poluvrijeme i da ne zna zašto Pape to nije poštovao.

Očajna igra „zmajeva“ i poraz od Egipta u Insbruku 2:0 narušili su samopouzdanje, a možda i atmosferu u reprezentaciji BiH, samo nekoliko mjeseci pred Mundijal u Brazilu.

Na lošu igru nadovezali su se i navijači koji su sa tribina zviždali Edinu Džeki, nezadovoljni njegovom igrom, čak i uzvikivali “Džeko napolje”.

Selektor Sušić odlučio je međutim da Džeku uprkos svemu ostavi u igri do kraja utakmice, zbog čega ga je poslije konferencije za medije verbalno napao Edinov otac Midhat.

Neraspoloženi reprezentativci nisu davali izjave poslije utakmice ali se Džeko obratio porukom na svom tviter nalogu i osrvnuo se na prozivke navijača, ali i na postupak svog selektora.

"Hvala svim navijačima koji me podržavaju i koji su me uvijek podržavali. Ostalima neka je na čast. Došao sam kao povrijeđen i kao takav ipak igrao, sa čime je selektor bio upoznat i u dogovoru s njim sam trebao igrati samo poluvrijeme. Zašto me selektor nije zamijenio tada a i onda kada sam tražio izmjenu opet sa terene to samo on zna“, napisao je Džeko.

On je poručio da se njegov odnos prema reprezentaciji neće promijeniti.

"Mene svaki poraz boli, jer ja sam pobjednik u duši i niko to ne može osporiti, niti promijeniti. Ja sam za reprezentaciju uvijek igrao srcem i tako će biti i u budućnosti“, napisao je Džeko.

Sušić je na konferenciji stao u odbranu svog igrača rekavši da on nije zaslužio da mu zvižde poslije svega što je uradio za BiH.

Komentarišući gestikulaciju Vedada Ibiševića koji je prilikom izlaska iz igre odmahnuo rukom Sušić je rekao da "nema nikakvih problema niti nesporazuma sa igračima“.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Jamie Squire)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC