• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani trčkarali po Madridu

Španija - Italija 1:0 u prijateljskoj utakmici u kojoj je svjetski šampion držao loptu u posjedu cijelih 72 odsto vremena.

Španija - Italija 72:28 u posjedu lopte.

Španija - Italija 22:3 u šutevima na gol.

Španija - Italija 1:0 u golovima.

Od ove večeri, prvi put od kad se igra fudbal, Španci mogu da se pohvale da nemaju lošiji skor u mečevima sa Italijanima. Sada je 10-13-10, uz gol-razliku 39:35 u korist trofejnije od dvije nacije. Ono gdje će Španija morati još mnogo, mnogo da čeka i napreduje da bi stigla Italiju su trofeji.

Bar do narednog ljeta ostaće upisano da Italijani imaju četiri, a Španci jednu titulu prvaka svijeta.

Međutim, više je nego očigledno da je u ovom trenutku španski fudbal dominantan u odnosu na italijanski i to su potvrdili timovi koje su na "Visente Kalderon" poslali Visente Del Boske i Ćezare Prandeli.

Uprkos surovoj dominaciji u posjedu lopte, u 4. minutu je Alesio Ćerći pogodio stativu pored Ikera Kasiljasa, apsolutnog rekordera po broju nastupa za "furiju", koji je dobio prednost u odnosu na Viktora Valdesa i Davida De Heu uprkos tome što nije standardan u Realu.

Kasiljas je upisao 153. nastup za reprezentaciju, a njegov legendarni kolega i vječiti rival s druge strane, Đanluiđi Bufon, 139. za Italiju. Oni su u tom smislu lideri u svojim zemljama.

Kasiljas je mogao da bude savladan, tj. morao, u 28. minutu, kada je novi napadač Juventusa Pablo Osvaldo imao veliku šansu. I tada je, u jeku inicijative Španije, Italija imala veliku priliku da povede. U međuvremenu, Pedro Rodrigez promašio je dvije izgledne šanse za gol, iako se očekivalo da će na "svom" stadionu dominirati Dijego Kosta, as Atletiko Madrida.

Ovaj naturalizovani Brazilac drugi put u karijeri debitovao je na internacionalnom nivou protiv Italije! Prethodno, kao reprezentativac Brazila, debi je zabilježio takođe u meču sa "azurima", a potom mu je FIFA progledala kroz prste i on je promijenio nacionalne boje.

Kosta je imao dobru šansu u 58. minutu, dok se obruč oko Bufona stezao i stezao. U međuvremenu, Del Boske i Prandeli bili su napravili nekoliko izmjena, pa se na terenu našao i Andrea Pirlo, koji je odigrao 108. utakmicu za reprezentaciju.

Odbrana Italije je popustila u 63. minutu poslije akcije Davida Silve i Andresa Inijeste, koji je petom pokušao da vrati loptu Silvi, ali je poslije klizećeg starta fudbal nekako došao do Pedra, a ovaj izbliza, lijevom, pogodio mrežu Bufona za 1:0!

U 84. minutu, Santi Kazorla mogao je da povisi na 2:0 ušavši s klupe, a onda je takođe rezervista Ćabi Alonso, poslije kornera Pirla, izbacio loptu ispred Matije Destra, koji je bio u stopostotnoj šansi za gol. Mogla je tako Italija, praktično bez da je pipnula loptu u nastavku utakmice, da postigne gol i nastavi seriju remija... Prije dolaska u Madrid, Prandelijev tim vezao je četiri remija u finišu kvalifikacija za Mundijal i dve prijateljske utakmice odigrane potom (Danska 2:2, Jermenija 2:2, Njemačka 1:1, Nigerija 2:2).

Italijane su u posljednje dvije godine pobijedili samo Brazilci na Kupu konfederacija (2:4), Argentinci u prijateljskoj utakmici u Rimu (1:2) i sada Španci u Madridu (1:0). Međutim, "azuri" su dobili samo jedan od posljednjih 13 prijateljskih mečeva, i to onaj protiv San Marina!

ŠPANIJA: Kasiljas - Aspilikueta, Havi Martinez, Ramos, Alba - Buskets, Alkantara, Fabregas - Inijesta, Dijego Kosta, Pedro.

ITALIJA: Bufon - Mađo, Paleta, Barzalji, Krišito - Markizio, Mota, Montolivo - Kandreva, Osvaldo, Ćerći.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC