• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladi Babić i društvo oslonac Vojvodine

Mladi Banjalučanin Srđan Babić vrijednim radom dogurao do mjesta u prvih 11 u timu Vojvodine. „Zadovoljan sam, igraću još bolje“.

Novosadska Vojvodina ove zime se poslije brojnih odlazaka igrača, okrenula svojim talentovanim omladincima koji će uz nekoliko iskusnih igrača pokušati da održe ekipu vrhu superligaškog društva, ali i do dođu do trofeja u Kupu Srbije.

Jedan od tih omladinaca na koje novi trener Branko Babić ozbiljno računa je i Banjalučanin Srđan Babić.

Talentovani štoper koji još nije napunio 18 godina debitovao je za prvi tim Vojvodine još dok je „lale“ vodio Nebojša Vignjević, a proteklog vikenda protiv Voždovca po prvi put našao se u startnih jedanaest.

"Kapiten Đurić bio je povrijeđen i ja sam dobio šansu. Nije to bilo neko iznenađenje jer su mi trener i stručni štab na sastanku najavili da ću dobiti šansu. Zaigrao sam od početka i eto isplatio se moj dosadašnji trud i sve što sam radio na pripremama. Odigrao sam dobro, mislim da su i treneri zadovoljni, ali naravno mogu jš bolje i nadam se da ću i dalje dobijati priliku“, rekao je u razgovoru za MONDO mladi defanzivac Vojvodine.

"Vojvodina insistira na mladim igračima, a dokaz je i to što je protiv Voždovca bilo sedam igrača iz omladinskog pogona u protokolu“, dodao je on.

Novsađani su na početku proljećnog dijela remizirali sa Donjim Sremom poslije čega je uslijedila pobjeda nad Voždovcem. Iako protiv Donjeg Srema nije ulazio u igru Babić kaže da taj remi u gostima ne posmatra kao nekakav neuspjeh ekipe.

"Nije bilo nimalo lako igrati tamo u Pećincima. Početak sezone je, nismo bili skroz uigrani, ali igraćemo sve bolje, evo pobijedili smo Voždovac, idemo dalje“.

Slijedi vojvođanski derbi protiv Spartaka u Subotici u kojem on i saigrači očekuju pobjedu, a istog rivala imaće i za 20 dana u polufinalu kupa Srbije.

"Iskreno, favoriti smo i idemo u ovoj utakmici na pobjedu. Očekujem da odigramo dobro i uzmemo tri boda. Naše ambicije su da budemo među prve tri ekipe te da ove godine kada slavimo 100 godina postojanja uzmemo Kup. Očekujem da i u Kupu budemo bolji od Spartaka i plasiramo se u finale“.



Babić je ove zime imao poziv Zvezde, ali je odlučio da ostane u Novom Sadu i karijeru počne da gradi u Vojvodini. Kako kaže, nije se pokajao.

"Ide mi dobro, igram, napredujem i mislim da nisam napravio grešku. Mlad sam, želim da se dokažem u ovom klubu i ovom gradu, a biće vremena i prilike da igram za druge klubove“, rekao je Babić.

Talentovani Banjalučanin jedan je od oslonaca i U-18 i U-19 reprezentacije Srbije čiji je standardni član.

"Ovaj prijateljski meč sa Češkom sam propustio na zahtjev kluba koji je zamolio Savez da poštedi nas nekoliko, što je isto pokazatelj da ozbiljno računaju na nas u narednim utakmicama", dodao je Babić.

(G. Arbutina – MONDO, Foto: Facebook/SrđanBabić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC