• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ninković neće igrati do 5. aprila!

Nestašni dečko iz Humske oštro je kažnjen zbog novog crvenog kartona - četiri utakmice suspenzije za Nikolu Ninkovića.

Nestašni dečko iz Humske, Nikola Ninković, propustiće mjesec dana žestoke borbe za titulu prvaka Srbije!

Njega je zbog novog crvenog kartona, ovog puta zasluženog zbog udaranja protivnika u glavu, Disciplinska komisija FSS kaznila sa četiri utakmice suspenzije, što znači da popularni "Džigi" neće moći da igra do 5. aprila i derbija sa Vojvodinom u Beogradu.

U međuvremenu, neće ga biti u sastavu crno-bijelih na tri gostovanja! Ukoliko žalba koju su najavili iz Partizana ne bude usvojena, Ninković neće igrati u Kragujevcu protiv Radničkog, na Banjici protiv Rada, kod kuće protiv Slobode i na Karaburmi protiv OFK Beograda.

Drugi učesnik incidenta na utakmici Partizan - Radnički Niš, Milan Ćulum, kažnjen je jednom utakmicom pauze.

Disciplinski sudija Slobodan Pajović kaže da se prilikom donošenja odluke vodilo računa o težini načinjenog prekršaja, ali i o tome da Ninkoviću ovo nije prvi put, pišu "Večernje novosti".

"Ono što je Ninković uradio je samo po sebi okvalifikovano kao teži disciplinski prekršaj, jer se radi o udaranju protivničkog igrača bez lopte. Svakako da se prilikom izricanja kazne vodila računa i o tome da je Ninković povratnik i da je ranije kažnjavan zbog kršenja discipline"
, istakao je Pajović za ovaj list.



Dalje se navodi da je za ono što je Ninković uradio u smiraj meča u Humskoj minimalna predviđena kazna bila dvije utakmice pauze, što ljudima iz Humske ostavlja mogućnost da razmotre da li je prava mjera trebalo da bude tri ili četiri meča prije nego što se odluče da pošalju žalbu na Terazije.

"Ne znam šta bih rekao u ovom trenutku, utisci poslije saznanja o visini kazne su još svježi", kaže sportski direktor Partizana Albert Nađ za "Novosti".

"Nikola je odmah poslije utakmice uvidio da je pogriješio, shvatio je i priznao da je kriv. On posjeduje višak energije, koji mi svi u klubu pokušavamo da usmjerimo na pravi način i nadam se da ćemo u tome i uspjeti, naravno, ne mogu da tvrdim".

Nađ je, ipak, najavio žalbu...

"Prvenstveno tu mislim na visinu kazne. Svi mi dobro znamo da je Ninković kriv i da je zaslužio isključenje, samim tim i adekvatnu kaznu, međutim, četiri utakmice je mnogo. Vjerujem da će izrečena kazna uticati na Ninkovićevo ponašanje i da će ga toliko odsustvo iz tima natjerati da ubuduće dobro razmisli prije bilo kakve reakcije".

Na kraju sportski direktor crno-bijelih nije propustio da kratko prokomentariše kaznu koja je izrečena fudbaleru Radničkog.

"Nije mi jasno kako može da bude tolika razlika između dvije kazne, a posebno je nejasno kako je kazna samo jedan meč, ako se za direktan crveni karton dobijaju minimum dva meča", završio je Nađ.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC