• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjedniku Bajerna prijeti 10 godina robije

Uli Henes, prvi čovjek minhenskog kluba, priznao na suđenju da je utajio 15 miliona evra poreza, zbog čega bi u zatvoru mogao da provede i 10 godina.

Tužioci su protiv Ulija Henesa podnijeli tužbu u julu prošle godine, nekoliko mjeseci pošto je priznao da nije prijavio račun u jednoj švajcarskoj banci.

Javni tužilac Ahim fon Engel tvrdi da Henes nije u potpunosti prijavio prihod u iznosu od 33 miliona evra između 2003. i 2009. godine, što je dovelo do utaje poreza od oko 3,5 miliona evra.

Henes je prošle godine dobrovoljno ponudio da da iskaz, kada je prvi put optužen, ali je tužilaštvo to odbilo sa obrazloženjem da su njegovi dokumenti netačni ili nepotpuni.

Ovaj 62-godišnji Nijemac je zato na sudu priznao da je utajio 15 miliona evra, znatno više nego što ga Fon Engel tereti.

"Moraću da počnem značajno više da plaćam porez... duboko žalim zbog mog ponašanja u prošlosti", rekao je Henes na sudu.

Kako prenose njemački mediji očekuje se da suđenje traje četiri dana, tako da bi predsjedniku Bavaraca presuda mogla da bude izrečena u četvrtak.

Henes je legendarni fudbaler Bajerna, sa kojim je tri puta uzastopno bio prvak Evrope, dok je sa reprezentacijom Zapadne Njemačke osvojio Evropsko prvenstvo 1972. godine, a dvije godine kasnije i Svjetsko prvenstvo.

Karijeru je završio 1979. godine zbog hroničnih problema sa koljenom.

Pod njegovim vođstvom Bajern je uspio da napravi finansijske rezerve, što je rijetkost u prezaduženom evropskom klupskom fudbalu.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Alexandra Beier)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC