• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prekid u Modriči zbog "Nož, žica, Srebrenica"

Prijateljska utakmica U-19 reprezentacija BiH i Srbije u Modriči prekinuta zbog skandiranja „Nož, žica, Srebrenica“.

Šovinistički ispadi, nažalost, još nisu iskorijenjeni sa stadiona u Bosni i Hercegovini, pa i regionu.

Upravo jedan takav obilježio je prijateljski meč reprezentacije BiH do 19 godina i njihovih vršjaka, aktuelnih šampiona Evrope, selekcije Srbije. Na kraju, meč nije ni odigran, jer sudija Elvis Mujović iz Banovića odbio da nastavi utakmicu poslije drugog prekida.

A, sve je počelo u 35. minutu, kada je naš reprezentativac, mladić iz OFK Beograda, defanzivac Milan Gajić, verbalno izvređao arbitra Mujovića i za to dobio crveni karton.

Tim povodom, sa tribina stadiona "Dr Milan Jelić" začulo se skandiranje: "Ubij Turčina" i "nož, žica, Srebrenica", zbog kojeg je Mujović prvobitno prekinuo utakmicu na minut, dva.

Nažalost, isti povici mogli su da se čuju i u drugom poluvremenu...

Poslije nešto više od jednog časa igre, grupa gledalaca koja je podržavala selekciju Srbije, ponovo je krenula sa šovinističkim skandiranjem, pa je sudija odlučio da prekine meč i pošalje ekipe u svlačionice. Prekid je trajao više od pola sata, a arbitar Mujović tada je definitivno odbio da nastavi meč...

Prije prekida, u Modriči nije bilo golova.

Koordinator Fudbalskog saveza BiH za omladinski fudbal, Murat Jaha, osudio je ponašanje dijela navijača u Modriči, rekavši da nacionalistima nije mjesto u sportu.

"U nekoliko navrata sudija je zaustavljao igru, mi smo opominjali navijače sa sjeverne tribine, ali nije vrijedilo. Nismo htjeli da pod pritiskom i silom odstranimo te ljude, čekali smo da se smire, ali nije išlo. Kakva šteta što je ova fudbalska poslastica okončana neslavno. BiH igra u Brazilu, mladi Srbije su prvaci Evrope, ali nacionalizam nije dao da se ode dalje. FK Modriča Maxima je bila super dobar tehnički organizator, ali sve je bilo uzalud. Povici koji su se čuli sa tribina nisu za sport i zbog toga je prekinut meč“, rekao je Jaha.

Selektori dve reprezentacija, Toni Karačić i Veljko Paunović nisu željeli da daju izjave poslije utakmice.



Stadion:“Dr Milan Jelić“ u Modriči. Gledalaca: 2000. Sudija: Elvis Mujić(Banovići).Žuti karton: Mihojević(BiH) u 61.minutu. Crveni karton: Milan Gajić(Srbija) u 35.minutu.

BIH: Karačić, Halilović, Čivić, Memija, Mihojević, Burović, Radovac, Kuzmanović, Hairlahović, Aganspahić, Bašić. Selektor: Toni Karačić.

SRBIJA: Ostojić, Brajović, Gajić, Stevanović, Grujić, Lukić, Iličić, Čiča, Čudić(od 62.min. Belić), Luković(od 62.min.Bogosavac), Zukanović. Selektor: Veljko Paunović.



Prema nezvaničnim informacijama druga utakmica dvije podmlađene selekcije, koja je zakazana za četvrtak, ali u Gradačcu, igraće se kao što je planirano.

Selekciji Srbije, koju vodi talentovani trener Veljko Paunović, ovo je bila jedna u nizu provjera pred nastup u Elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2014. godine.

(MONDO, Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC